J. Neverovičius: „Konsultuojamės su EK atstovais, kaip įgyvendinti Trečiąjį energetikos paketą“

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pažymėjo, jog šiuo metu yra glaudžiai konsultuojamasi su Europos Komisijos atstovais dėl Europos Sąjungos trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo. Ministro teigimu, tai bus daroma ir po derybų susitikimo su „Gazprom“.

„Glaudžiai konsultuojamės su Europos Komisijos atstovais, kaip įgyvendinti Trečiąjį energetikos paketą. Tą darome ir tą darysime po susitikimo su „Gazprom“, - sakė J. Neverovičius.<br>R. Danisevičius
„Glaudžiai konsultuojamės su Europos Komisijos atstovais, kaip įgyvendinti Trečiąjį energetikos paketą. Tą darome ir tą darysime po susitikimo su „Gazprom“, - sakė J. Neverovičius.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 9, 2013, 3:38 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:32 AM

„Mes nuo pat pradžių deklaravome ir tą darome - labai glaudžiai konsultuojamės su Europos Komisijos atstovais, kaip įgyvendinti Trečiąjį energetikos paketą. Tą darome ir tą darysime po susitikimo su „Gazprom“, - ketvirtadienį Vyriausybės valandoje Seime kalbėjo ministras.

Paprašytas patikslinti, ar derybų su „Gazprom“ formatas yra dvišalis (derasi tik Rusijai su Lietuva), ar trišalis (prisideda ir Europos Komisija), J. Neverovičius vienareikšmiškai neatsakė.

„Konsultacijos įvyko ir vyks“, - teigė jis.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad „Gazprom“ derybininkai Lietuvos pasiūlymus išsiderėti pigesnę gamtinių dujų kainą svarstys iki gegužės vidurio, primena ELTA.

„Rusijos atstovai iki gegužės vidurio turi apsvarstyti mūsų pateiktus pasiūlymus ir po to mus informuoti. Tuomet bus susitikimas ekspertų lygiu. Po ekspertų atlikto darbo derybinės grupės vėl susitiks, tęs posėdį dėl galutinių sprendimų priėmimo“, - antradienį LRT radijui kalbėjo Vyriausybės vadovas.

„Gazprom“ spaudžia Lietuvą metams atidėti naujai steigiamos bendrovės „Amber Grid“ turto atskyrimą nuo „Lietuvos dujų“. Lietuva turėtų bent iki kitų metų lapkričio įšaldyti teisminius procesus Lietuvos ir arbitražo teismuose, pratęsti ilgalaikę tiekimo sutartį iki 2020-ųjų.

Šiuo metu „Gazprom“ dujas Lietuvai parduoda po maždaug 500 JAV dolerių už 1000 kubinių metrų. Jei pavyktų susitarti dėl 20 proc. nuolaidos, Lietuva per metus sutaupytų apie 330 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.