„Iberia“ bėdos klampina visą aviacijos grupę

Aviacijos grupės „International Airlines Group“ (IAG) nuostoliai pirmąjį šių metų ketvirtį smarkiai išaugo dėl jai priklausančios ispanų oro bendrovės „Iberia“ bėdų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:43 PM

„Iberia“ ir „British Airways“ savininkė IAG pirmąjį metų ketvirtį patyrė 630 mln. eurų nuostolį, tuo tarpu praėjusiais metais nuostoliai siekė 129 mln. eurų.

IAG mėgina išgelbėti krizės Ispanijoje klampinamą ir konkurencijos kirčiams neatsparią „Iberia“. Pirmuosius tris mėnesius, IAG duomenimis, pajamos išaugo 0,5 proc. iki 3,9 mlrd. eurų.

IAG užsimojo sumažinti dėl „Iberia“ patiriamus nuostolius taupydama. Ji viliasi, kad 2015-aisiais pavyks pasiekti 600 mln. eurų pelną. Tiesa, ispanai tai atrėmė streikais, mat jiems nepatiko net 3 tūkst. darbuotojų atleidimas.

Tačiau akivaizdu, kad aviacijos grupei prireiks pinigų. Praėjusį mėnesį IAG susitarė su JAV lėktuvų gamintoja „Boeing“ dėl 18-os „Boeing 787 Dreamliner“ pirkimo ir šitaip atnaujinti orlaivių parką, o drauge tapti patrauklesnei klientams.

Analitikų teigimu, IAG prireiks nemažai pastangų, kad išbristų iš visą aviacijos verslą kamuojančių finansinių sunkumų. Juolab „Iberia“ tenka atlaikyti „Ryanair“ ir „Easy Jet“ konkurenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.