Prabangi R. Abramovičiaus jachta – iš arti

„Eclipse“ - rusų milijardieriui Romanovui Ambramovičiui priklausanti viena prabangiausių jachtų pasaulyje - šiuo metu yra prie JAV krantų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2013, 7:50 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:21 PM

Manoma, kad „Eclipse“ liks Niujorko uoste tol, kol pagimdys šiame mieste gyvenanti R. Abramovičiaus dukra.

Žinoma, žurnalistai tuoj pat pasinaudojo proga apžiūrėti antrą pagal brangumą jachtą pasaulyje iš arti. Pateikiame interneto svetainėje businessinsider.com publikuotas jachtos „Eclipse“ fotografijas.

Rusų turtuolio jachtoje yra dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, kaip ir du baseinai, šokių salė, mažas povandeninis laivas ir ginkluotė, į kurią įeina raketų paleidimo sistema. Jachtoje yra 30 kajučių. O „Eclipse“ laivo įgulą sudaro 80 žmonių.

Kai laivas buvo užsakytas, numatoma jo kaina buvo apie 0,5 mlrd. JAV dolerių. Tačiau R. Abramovičius nebuvo patenkintas užsakymu ir užsimanė, kad jachtoje būtų stipresnė saugumo sistema, daugiau įvairiausios įrangos ir prabangos elementų. Todėl 2010 metais užsakyto pastatyti laivo kaina pašoko iki maždaug 1 milijardo JAV dolerių. Vokietijoje pagamintas laivas turi net specialų lazerių skydą, kuris blokuoja fotoaparatų objektyvų veikimą.

Piratams, ko gero, nėra jokių šansų užgrobti šiuos plaukiojančius rūmus. Laivo korpusas pagamintas iš kulkoms atsparaus plieno, langai - iš neperšaunamo stiklo. 

„Elipse“ - trečioji R. Abramovičiaus jachta. Rusų milijardierius taip pat turi didžiausią pasaulyje privatų lėktuvą ir du povandeninius laivus.

Parengė Aurimas Abišala

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.