Privilegijuoti elektros tiekėjai mokesčių nemoka (skolininkų sąrašas)

Prezidentūrai, Vyriausybės kanceliarijai, valstybinėms įmonėms elektrą tiekianti privati bendrovė – didžiausia valstybės skolininkė. Tą rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenys. Privati elektros tiekimo įmonė „Sky Energy Group“ valstybei skolinga daugiau nei 1,5 milijono litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) ir šių skolininkų sąraše užima pirmąją vietą. 

Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

May 22, 2013, 5:44 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:07 AM

Finansų ministras Rimantas Šadžius neseniai piktinosi, kad valstybei sunkiai sekasi surinkti PVM. Jo surinkta mažiau nei tikėtasi, todėl biudžete veriasi skylė.

Bendrovė „Sky Energy Group“ skelbia tiekianti elektrą Užsienio reikalų, Aplinkos, Teisingumo bei Žemės ūkio ministerijoms.

Iš jos elektrą taip pat perka valstybinė įmonė „Klaipėdos nafta“, Vilniaus oro uostas, stambios privačios bendrovės. Iš viso bendrovė tiekia elektrą beveik tūkstančiui klientų.

Prezidentūrai elektrą ši bendrovė tiekia jau antrus metus iš eilės. „Sky Energy“ laimėjo viešai skelbtus konkursus.

Beje, šios bendrovės sėkme konkursuose tiekti elektrą valstybinėms institucijoms ne kartą yra neoficialiai stebėjęsi jų konkurentai.

Bendrovei vadovauja buvęs Ūkio ministerijos Energetikos departamento Energetikos vystymo skyriaus vedėjas Evaldas Piesliakas.

„Būdamas valstybės pareigūnu, atsakingu už elektros rinkos vystymąsi, jis parengė dirvą savo būsimam verslui. Tik taip galima paaiškinti jo bendrovės pergales valstybiniuose konkursuose“, - portalui lrytas.lt yra sakę kitų privačių tiekimo bendrovių atstovai.

Beje, VMI skolininkų sąraše atsidūrė ir daugiau gerai žinomų privačių bendrovių. „Alita“ pateko į antrąją skolininkų poziciją, o trečiojoje – viena didžiausių farmacijos kompanijų „Limedika“. Jos skolingos beveik po pusantro milijono litų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.