Neveikiantis Kauno šviesoforas – lyg paminklas

Pramonės prospekte, ties žlugusia „Dirbtinio pluošto“ gamykla, įrengtas šviesoforas neveikia jau porą metų. Miesto savivaldybės atstovai svarsto, ar nevertėtų jo išvis išmontuoti.

Kai šioje vietoje beveik neliko pėsčiųjų, šviesoforas tapo nereikalingas.<br>M. Patašius
Kai šioje vietoje beveik neliko pėsčiųjų, šviesoforas tapo nereikalingas.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 2, 2013, 10:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:12 AM

Įmonės „Dirbtinis pluoštas“ klestėjimo metais joje dirbo keli tūkstančiai žmonių. Keičiantis pamainoms būriai žmonių traukdavo į troleibusų ir autobusų stoteles, todėl pėsčiųjų perėjoje būtinai reikėjo šviesoforo.

„Neliko įmonės, nebėra šioje vietoje ir pėsčiųjų, todėl šviesoforą nutarta išjungti, nes jis tik be reikalo stabdytų eismą“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Neseniai įrenginys buvo patikrintas – viskas veikia. P. Keras vylėsi, kad galbūt žlugusio pramonės milžino vietoje įsikurs kitos bendrovės, pėsčiųjų srautas padidės, todėl šviesoforas vėl bus reikalingas.

Kita vertus, tai įvyks tikrai negreitai, įranga sensta ir vilioja vagišius, todėl neatmetama, kad šviesoforas išvis bus išmontuotas.

Panašių pavyzdžių jau būta – nebeliko nenaudojamų šviesoforų Savanorių prospekte, netoli „McDonald’s“ restorano, bei K.Donelaičio ir L. Sapiegos gatvių sankirtoje.

Kitas pasiūlymas – įrengti specialius mygtukus, kad prireikus pėstieji patys perjungtų signalus ir galėtų saugiai pereiti Pramonės prospektą.

Dar vienas praeiviams nuostabą keliantis šviesoforas stovi A. Juozapavičiaus prospekto pradžioje, prie M.K.Čiurlionio tilto. Jo geltonos spalvos signalas be paliovos mirksi jau dešimtmetį.

„Tokį šviesoforą paveldėjome iš valstybės įmonės „Signalas“. Įprastu režimu jis negali veikti ir suremontuoti nėra galimybių“, – aiškino P. Keras.

Kol vyko A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija, šviesoforas šioje vietoje buvo nereikalingas, tačiau baigus darbus gali tekti reguliuoti transporto priemonių srautus.

Šioje miesto dalyje reikėtų rekonstruoti visą šviesoforų mazgą, o darbai kainuotų maždaug 200 tūkst. litų. Projektas jau parengtas, tačiau neaišku, kada pavyks rasti lėšų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.