Kelią lygina sraigių kiautais

Vienintelis taip suremontuotas Lietuvoje žvyrkelis – Bezdonių pakraštyje. Šalia – sraiges perdirbanti bendrovė „Camargo”, iš kurios ir atvežta medžiaga keliui remontuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jun 6, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:37 PM

Šalia gyvenantys Nadežda ir Viktoras sakė, kad kelis sunkvežimius sraigių kiautų sugalvojo atsivežti jų kaimynas. Mat važiuodamas per duobes, kurios palijus prisipildo vandens, jis nuolat išpurvindavo visureigį.

„Tuos sraigių kiautus vis tiek išmeta – juk jie tušti. O čia žmogus gerą darbą padarė. Automobilių ratai juos sutrins į miltus ir kelias bus lygus”, – gindamas naujakurį kaimyną tikino Viktoras.

Tačiau aplinkos apsaugos specialistai tokį neįprastą kelio remontą jau išvadino pasityčiojimu iš gamtos.

„Erzina kvaila tradicija versti atliekas ant miško kelių, neva padarė gerą darbą – užpylė duobes. Ir nesvarbu, kas tai būtų: remonto, statybos atliekos, sodo ar sraigių kiautai”, – įsitikinęs pirmasis taip keistai suremontuotą kelią pastebėjęs Marius.

Važiuojant šiuo kelio ruožu iš po automobilio ratų pasigirsta garsus gruzdėjimas, o sustojus aplimpa musių ir aklių būriai. Jie sulekia prie išpiltų sraigių kiautų.

Bendrovės „Camargo” vadovas Marius Andrijauskas jaučiasi vertingai panaudojęs gamybos atliekas. Juk šioje įmonėje kasmet prisikaupia apie 5–6 sunkvežimius sraigių kiautų, kurie anksčiau keliaudavo į sąvartyną.

Beje, sraigių kiautais užpiltos duobės ir bendrovės „Camargo” teritorijoje.

Aplinkosaugininkai tvirtino, kad toks kelių remontas – tai atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas, nors sraigių kiautai aplinkai nekenksmingi.

Anksčiau „Camargo” sraiges tik supirkdavo, bet prieš kelerius metus pradėjo gaminti ir tiekti į rinką produktus iš sraigių.

Nuo tada įmonės teritorijoje susikaupia didelis kiekis sraigių kiautų.

Atsivežęs kelis sunkvežimius sraigių kiautų, Bezdonių kaimo (Vilniaus r.) naujakurys užtaisė duobes, kad per jas važiuodamas neišpurvintų visureigio šonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.