„Gazprom” purkštauja dėl „Lietuvos dujų” pertvarkos

„Lietuvos dujų” akcininkai sutiko suskaidyti įmonę, bet „Gazprom” įspėjo, kad gins savo investicijas Lietuvoje.

Vienas „Lietuvos dujų” akcininkų – Rusijos „Gazprom” pareiškė, kad balsavo už pertvarką, bet ketina ginti savo teises dėl investicijų apsaugos.<br>EPA-ELTA
Vienas „Lietuvos dujų” akcininkų – Rusijos „Gazprom” pareiškė, kad balsavo už pertvarką, bet ketina ginti savo teises dėl investicijų apsaugos.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:42 PM

„Lietuvos dujų” akcininkai pritarė, kad nuo įmonės atskirta perdavimo veikla užsiims naujai įsteigta bendrovė „Amber Grid”.

Jai iki liepos pabaigos bus perduotas turtas, teisės ir pareigos, susijusios su nuo „Lietuvos dujų” atskiriama veiklos dalimi, rašo „Lietuvos rytas”.

Numatoma, jog „Amber Grid” bus perduota 1,598 mlrd. litų turto, jos įstatinis kapitalas bus 178,383 mln. litų.

Pernai patvirtintame „Lietuvos dujų” veiklos atskyrimo plane numatyta, kad bendrovė iki 2013 metų liepos 31 dienos privalo atskirti dujų perdavimo veiklą, o iki 2014 metų spalio 31 dienos – ir skirstymo veiklą.

Tačiau vienas „Lietuvos dujų” akcininkų – Rusijos „Gazprom” pareiškė, kad balsavo už pertvarką, bet ketina ginti savo teises dėl investicijų apsaugos.

Anot „Gazprom” atstovo Aleksandro Frolovo, Lietuvos valstybės institucijos daro spaudimą ir grasina sankcijomis „Lietuvos dujoms”, šios įmonės valdybos nariams ir akcininkams.

„Balsuodamas „už” „Gazprom” tiesiogiai pasilieka visas teises, kurias jam suteikia Lietuvos, ES įstatymai bei Rusijos ir Lietuvos susitarimas dėl investicijų skatinimo ir abipusės apsaugos”, – įspėjo A. Frolovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.