Elektros kainos Latvijoje gali pakilti 7 procentais

Po to, kai elektros rinka Latvijoje bus liberalizuota, elektros energijos kainos dėl privalomo pirkimo komponento namų ūkiams gali padidėti 7 proc. Apie tai trečiadienį pranešė Komunalinių paslaugų komisijos pirmininkas Rolandas Irklis.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 26, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:33 AM

Kainos didės tiems namų ūkiams, kurie sunaudos mažiau elektros energijos, o tiems namų ūkiams, kurie sunaudos daug elektros energijos, padidėjimas bus mažesnis, paaiškino R. Irklis.

Jis pridūrė, kad Ūkio ministerija dirba siekdama sumažinti privalomo pirkimo komponento poveikį ir išvengti neproporcingo elektros energijos tarifų didėjimo socialiai remtiniems asmenims. Todėl lieka galimybė, kad elektros energijos kainos išaugs mažiau nei 7 proc., o elektros energijos rinkos liberalizavimas tik padidins konkurenciją tarp rinkos dalyvių.

Liberalizuoti elektros energijos rinką iš pradžių buvo planuota nuo rugsėjo 1 d., tačiau vėliau sprendimas buvo atidėtas. Atlikta apklausa rodo, kad 62 proc. ekonomiškai aktyvių Latvijos gyventojų mano, kad jų šeimos negalėtų sau leisti mokėti daugiau už elektrą. Pareigūnas pabrėžė, kad komisija turi aiškiai įvertinti, ar išlaidų didinimas yra pagrįstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio