Konkurencijos taryba tiria „Gazprom“ veiksmus

Konkurencijos taryba (KT) pradėjo tyrimą dėl Rusijos gamtinių dujų koncerno „Gazprom“ monopolistinių veiksmų Lietuvos energetinėje rinkoje.

„Gazprom“ veiksmus jau metus tiria ir Europos Komisijos (EK) institucijos.
„Gazprom“ veiksmus jau metus tiria ir Europos Komisijos (EK) institucijos.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 2, 2013, 5:27 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:50 AM

KT Komunikacijos skyriaus laikinoji vedėja Rima Kaulėnaitė „Verslo žinioms“ patvirtino, kad jau kurį laiką vykdomas toks tyrimas.

„Taip, tyrimas vyksta. Bet kol kas jokios papildomos informacijos tuo klausimu pateikti negalėčiau“, - sakė ji, paklausta, ar yra tiriamas „Gazprom“ ir koks tyrimo objektas. Anot R. Kaulėnaitės, šis tyrimas priskiriamas prie konfidencialių. Tokius KT atlieka, siekdama užtikrinti tyrimų efektyvumą.

KT atstovė taip pat nepasakė, kada tyrimas galėtų būti baigtas ir kokių veiksmų imtasi, jį atliekant: „Tai irgi su atliekamu tyrimu susijusi informacija, todėl ji neskelbtina.“

VŽ žiniomis, KT tiria Rusijos gamtinių dujų koncerno galimus neteisėtus veiksmus dėl rinkos ir konkurencinės aplinkos ribojimo. Įtariama, kad „Gazprom“ piktnaudžiauja savo monopoline padėtimi gamtinių dujų tiekimo rinkoje.

KT tyrimo surinkta medžiaga gali būti perduota Stokholmo arbitražui, kuriame yra Lietuvos pateiktas 5 mlrd. Lt vertės ieškinys „Gazprom“ dėl šio koncerno vykdytos neteisingos kainodaros Lietuvos atžvilgiu.

„Gazprom“ veiksmus jau metus tiria ir Europos Komisijos (EK) institucijos. Pernai rugsėjį pranešta, kad EK pradėjo tyrimą, ar „Gazprom“ nesinaudojo dominuojama padėtimi Vidurio ir Rytų Europos šalių rinkose, taip pažeisdamas Europos Sąjungos antimonopolines taisykles.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.