Meksikos milžinė „Pemex“ ketina išgauti dujas ir naftą JAV

Generalinis Meksikos valstybinės naftos gavybos bendrovės „Pemex“ direktorius Emilio Lozoya pareiškė, kad jo bendrovė ketina pradėti dujų ir naftos telkinių tyrimus ir gavybą JAV.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:38 PM

Duodamas interviu laikraščiui „The Wall Street Journal“, E.Lozoya nurodė, kad planuojama tirti skalūnų dujų ir giliavandenius naftos telkinius.

„Pemex“ sukurs naują įmonę, kuri dirbs skalūnų dujų ir naftos telkiniuose Jungtinėse Valstijose ir aplink esančiuose giliuosiuose vandenyse“, - kalbėjo E.Lozoya. Naujoji įmonė bus sukurta iki šių metų pabaigos.

Taip Meksikos naftos gavybos milžinė, šiuo metu esanti stambiausių tokių bendrovių dešimtuke, ketina kompensuoti išgaunamos naftos mažėjimą, registruojamą pastaraisiais metais.

Naftos ir dujų telkinių tyrimai ir gavyba JAV taps „Pemex“ pirmaisiais bandymais išgauti „juodąjį auksą“ užsienyje, nes iki šiol ji dirbo tik Meksikos teritorijoje. Pats E. Losoja pavadino tokius planus „drąsiais“, tačiau, anot jo, „Pemex“ turėtų pasisekti, nes abiejų šalių geologinės sąlygos gana panašios.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.