„Gazprom“ jau išsiuntė atsakymus Vyriausybei?

Seimo Ekonomikos komiteto vadovas

R.Žemaitaitis pareiškė, kad Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ jau išsiuntė savo atsakymus Lietuvos Vyriausybei.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Žemaitaitis pareiškė, kad Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ jau išsiuntė savo atsakymus Lietuvos Vyriausybei.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-02 12:36, atnaujinta 2018-02-21 14:14

„Kalbama, kad šią savaitę, lyg tai vakar „Gazprom“ išsiuntė atsakymą, bet šiandien ryte dar nebuvo gautas“, - po pasitarimo su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi žurnalistams trečiadienį sakė parlamentaras.

Premjero Algirdo Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė teigė, kad Vyriausybė „Gazprom“ atsakymų kol kas nėra gavusi.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį sakė, kad atsakymus tikisi gauti artimiausiu metu, o susiderėti su koncernu - jau iki spalio vidurio.

Tuo metu derybų su „Gazprom“ grupės vadovas, energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius anksčiau pripažino, jog kol kas Lietuva ir „Gazprom“ neranda sutarimo.

„Gazprom“, kuriam paskutinus pasiūlymus Vyriausybė išsiuntė rugsėjo 25 dieną, atstovai šios savaitės pradžioje teigė nekomentuojantys korespondencijos, adresuotos koncerno valdybos pirmininkui.

Tikėtina, kad Vyriausybės netenkina „Gazprom“ siūloma kainos nuolaida bei iškelti kiti reikalavimai.

Teigiama, kad derybose su „ Gazprom“ nebekalbama apie Trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimą - pasak neoficialių šaltinių, „Gazprom“ suprato, kad tai yra negrįžtamas procesas ir dabar bando derybas pakreipti sau naudinga linkme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.