Trakų rajone mažinami mokesčiai už šilumą

Vieni iš brangiausiai už šilumą mokančių – Trakų rajono gyventojai – netrukus galės lengviau atsikvėpti. Labiausiai pasisekė Aukštadvario miestelio gyventojams. Jiems šį šildymo sezoną, palyginti su praėjusios žiemos sezonu, mokesčius už šildymą ir karštą vandenį numatyta sumažinti kone trečdaliu. Šiemet jie mokės 23,32 ct/kWh, o pernai mokėjo 32,5 ct/kWh.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Petkūnas

Oct 2, 2013, 1:36 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:00 PM

Tai pavyko padaryti atsisakius bendrovės „Prienų energija“ globos, kuri nuomoja Trakų rajono šilumos gamybos įmones.

Trakų rajono savivaldybei priklausančios bendrovės „Trakų šilumos tinklai“ direktorius Kęstutis Kasparavičius sakė, kad aukštadvariečiams galima buvo mažinti mokestį už šilumą prieš keletą metų, kai šio miestelio katilinė, naudojanti mazutą, buvo pritaikyta kūrenti ir smulkintą medieną.

Tačiau bendrovės „Prienų energija“, vadovai nesutiko, kad Aukštadvariui mokestis už šilumą būtų skaičiuojamas pagal vietinės katilinės sąnaudas, o ne susumavus visų rajono katilinių išlaidas.

Anksčiau bendrovės „Prienų energija“ vadovai tikino, kad diferencijuojant šilumos kainas pagal sistemas reikėtų atlikti daug skaičiavimų, o tai padidintų darbo laiko ir darbo užmokesčio sąnaudas.

„Prienų energija“ prieš porą metų taip pat nesutiko perduoti Aukštadvario katilinės Trakų rajono savivaldybei.

Šių metų pradžioje pasikeitus Trakų rajono savivaldybės partijų koalicijai, naujiesiems vadovams pavyko susitarti su bendrove „Prienų energija“ dėl Aukštadvario ir Senųjų Trakų katilinių perdavimo Trakų rajono savivaldybei, todėl atsirado galimybė sumažinti mokesčius už šilumą.

Senųjų Trakų gyventojams mokestis už šilumą sumažės tik pora centų, nes Senųjų Trakų gyvenvietės katilinė iki šiol kūrenama dujomis, todėl, K. Kasparavičiaus teigimu, ženkliai sumažinti mokesčio už šildymą nėra galimybės. Tačiau numatyta ir šią katilinę rekonstruoti ir pritaikyti biokurui.

Numatoma, kad ir Trakų bei Lentvario miestų gyventojams, kuriems šilumą tiekia bendrovės „Prienų energija“ nuomojamos katilinės, mokestis už šilumą, nuo šių metų spalio 1 dienos sumažės 4 ct/kWh.

Mokesčių už šildymą tarifus šią savaitę dar turi patvirtinti Trakų rajono savivaldybės taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.