Vyriausybė neužmiršo Astravo AE klausimo

Premjeras Algirdas Butkevičius patikino, kad šiuo klausimu nuolatos dirba Aplinkos ir Užsienio reikalų ministerijos.

Vyriausybė domisi Baltarusijos intencijomis statyti atominę jėgainę prie Lietuvos sienos, Astrave.<br>T.Bauro nuotr.
Vyriausybė domisi Baltarusijos intencijomis statyti atominę jėgainę prie Lietuvos sienos, Astrave.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2013, 3:52 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:54 PM

Premjeras Algirdas Butkevičius patikino, kad šiuo klausimu nuolatos dirba Aplinkos ir Užsienio reikalų ministerijos.

„Aplinkos ministerija nuolat siuntinėja įvairiausius raštus dėl poveikio aplinkai vertinimo, dalyvauja įvairiuose susitikimuose su Baltarusijos ambasadoriumi Lietuvoje. Ir Užsienio reikalų ministerija šiuo klausimu labai stipriai dirba, bet tai darbas yra atliekamas diplomatiniais kanalais“, - sakė A. Butkevičius.

2011 m. birželio mėnesį Lietuva pateikė skundą Espo konvencijos Įgyvendinimo komitetui dėl galimų pažeidimų Baltarusijos AE poveikio aplinkai vertinimo proceso metu, primena ELTA. Espo konvencijos Įgyvendinimo komitetas 2013 m. balandžio 15 d. paskelbtoje išvadoje konstatavo, kad Baltarusija pažeidė Espo konvencijos nuostatas atominės elektrinės Baltarusijoje atžvilgiu. Komitetas, pabrėždamas Baltarusijos įvykdytus Espo konvencijos pažeidimus, paragino Baltarusiją pateikti išsamius atsakymus į visus Lietuvos keliamus klausimus ir atsižvelgti į Lietuvos ekspertų pateiktus komentarus, taip pat užtikrinti galimybę Lietuvos visuomenei pateikti komentarus dėl šios atominės elektrinės statybų.

Siekdama užtikrinti galimybę Lietuvos visuomenei tinkamai pasirengti šio projekto pristatymui Lietuvoje (viešiesiems svarstymams), Aplinkos ministerija yra pateikusi prašymą Baltarusijai iki 2013 m. spalio 1 d. pateikti atsakymus į esminius klausimus dėl Baltarusijos AE saugos ir pateikti pataisytą poveikio aplinkai vertinimo dokumentaciją pagal Espo konvencijos reikalavimus ir Espo konvencijos Įgyvendinimo komiteto parengtas išvadas šiuo klausimu.

Astravo AE numatoma statyti už maždaug 50 kilometrų nuo Vilniaus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.