Planus, kaip išvaryti „Chevron“, kūrė A.Butkevičiaus patarėja J.Juozaitienė?

Amerikiečių bendrovei „Chevron“ nusprendus trauktis iš skalūnų telkinių žvalgybos ir gavybos konkurso, aiškėja, kad pagrindinis tokio sprendimo kaltininkas yra Vyriausybė. Ne tik opozicija, bet ir valdantieji pripažįsta, kad premjeras Algirdas Butkevičius gali būti sąmoningai klaidinamas savo patarėjų.

Premjero patarėja J.Juozaitienė vasarą žavėjosi žygaitiškių užsispyrimu kovojant su „Chevron“.<br>T.Bauro nuotr. iš LR archyvo
Premjero patarėja J.Juozaitienė vasarą žavėjosi žygaitiškių užsispyrimu kovojant su „Chevron“.<br>T.Bauro nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos ryto televizija

Oct 9, 2013, 6:19 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:54 AM

A.Butkevičiaus patarėja aplinkosaugos klausimais Jūratė Juozaitienė su Žygaičių gyventojais Vyriausybėje aptarinėjo būdus, kaip išvaryti „Chevron“ iš Lietuvos. Amerikiečiai taip pat neoficialiai pripažįsta, kad pagrindinė jų pasitraukimo priežastis yra nenuspėjama Vyriausybės politika.

Premjero patarėja J.Juozaitienė vasarą žavėjosi žygaitiškių užsispyrimu kovojant prieš „Chevron“.

J.Juozaitienė taip pat siūlė būdus, kaip galima amerikiečius išprašyti iš Lietuvos: „Jei mes išlaikysim savo 40 proc. (mokestį už dujas, – Red.) jie patys išeis, nes jie pasiskaičiavo, kad ten nėra tokio didelio dujų kiekio. Mokant 40 proc. jiems čia visai neapsimoka ir jų nedomina. Tai yra gražus išėjimas, kur nenukentės nei jų savigarba, nei mūsų“.

Buvęs premjeras Andrius Kubilius skaičiuoja, kad Lietuva prarado šimtamilijonines pajamas, kurias „Chevron“ būtų sumokėjęs į šalies biudžetą.

Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis sako, kad premjerą suklaidindavo patarėjai: „Kiek teko bendrauti su premjeru, jis protingai žiūrėdavo į tuos įstatymus, bet supraskite, kad yra daug žmonių Vyriausybėje, kurie turi savų interesų“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.