J.Neverovičius papasakojo apie derybas su „Gazprom“

Energetikos ministras Jaroslavas

Pasak J.Neverovičiaus, jau nuo derybų pradžios buvo aišku, kad procesas nebus paprastas ir greitas.<br>T.Bauro nuotr.
Pasak J.Neverovičiaus, jau nuo derybų pradžios buvo aišku, kad procesas nebus paprastas ir greitas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:16 AM

„Susitikimas parodė, kad abi pusės yra suinteresuotos siekti apčiuopiamų rezultatų. Mūsų išsakyta pozicija dėl dujų tiekimo sąlygų nesikeičia – siekiame teisingos kainos, kuri atitiktų realią dabartinę situaciją Europos rinkoje. Sutarėme, kad dialogas bus tęsiamas. Pokalbis parodė, kad judama sprendimų link, tačiau matome kad partneriams reikia papildomo laiko įvertinti mūsų pateiktus pasiūlymus“, – pranešime spaudai sakė energetikos ministras J.Neverovičius. 

Pasak ministro, jau nuo derybų pradžios buvo aišku, kad jos nebus paprastos ir greitos, bet abiejų pusių konstruktyvumas, racionalus požiūris ir realios padėties vertinimas gali paspartinti derybų pabaigą. 

Susitikime aptarti Lietuvos pateikti pasiūlymai, buvo derinamos abiejų pusių pozicijos ir galimi tolesni žingsniai, rašoma Energetikos ministerijos pranešime. 

Energetikos ministerija trečiadienį gavo „Gazprom“ laišką, kuriame J.Neverovičius pakviestas susitikti su A.Medevedevu. 

Derybų su „Gazprom“ grupės vadovas J.Neverovičius anksčiau pripažino, jog kol kas Lietuva ir „Gazprom“ neranda sutarimo.Jis viliasi, kad „Gazprom“ sumažins dujų kainas Lietuvai bent „iki rinkos lygio“.   

Lietuvos Vyriausybė derasi su „Gazprom“ dėl pigesnių dujų, kurias dabar Lietuva perka brangiausiai Europoje. Tačiau Rusija reikalauja, kad Vyriausybė atsiimtų iš Stokholmo arbitražo 5 mlrd. litų vertės ieškinį prieš „Gazprom“, užtikrintų dujų tranzitą į Kaliningradą, pasirašytų ilgalaikę - iki 2020 metų - dujų tiekimo sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.