„Chevron“ atstovai neatvyko į Lietuvą

Aplinkos ministro Valentino Mazuronio susitikimas su „Chevron“ atstovais neįvyks. Nors praėjusią savaitę buvo skelbta, kad ministras su „Chevron“ veiklą Europoje koordinuojančiu „Chevron Exploration & Production Europe“ vadovu Dereku Magnessu susitiks pirmadienį, pats V.Mazuronis informavo, kad JAV kompanijos atstovas į Lietuvą neatvyko.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2013, 11:47 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:21 PM

Pasak ministro, „Chevron“ atstovas turėjo būti JAV verslininkų delegacijos, pirmadienį atvykstančios į Vilnių, narys.

„Šiandien iš JAV yra atvykusi verslininkų forumo delegacija, kurioje, pagal mūsų pirminius duomenis, turėjo dalyvauti ir „Chevron“ atstovai. Jei būtų dalyvavę, (...) buvo kalbėta dėl galimybės susitikti. Aš mielai sutikau, paskyriau laiką. Bet mums pranešta, kad pasikeitė jų planai ir jų nebus delegacijoje, jie išvis neatvažiuoja į Lietuvą“, – Eltai sakė V.Mazuronis.

Ministras teigė nežinąs, dėl kokių priežasčių „Chevron“ atstovai apsigalvojo.

„Tikrai negalėčiau komentuoti. Čia nebuvo tikslinis planuotas susitikimas. Tai buvo jų atvykimas į Lietuvą, tai tarp kitų vizitų buvo tariamasi ir dėl galimybės susitikti su mumis. Aš asmeniškai tai sveikinau, ir maniau – jei atvažiuoja tokio aukšto rango vadovai, kodėl gi nesusitikus?“, – sakė jis.

Paklaustas, ar tokiu atveju, jei „Chevron“ atstovai po kurio laiko vėl planuos atvykti į Lietuvą ir pareikš norą susitikti, ministras tai padarys, V.Mazuronis nedvejodamas atsakė „taip“.

„Su visais potencialiais investuotojais, aš jau nekalbu apie vieną didžiausių pasaulio įmonių, norint nesusitikti, reikia turėti svarių argumentų. Visi mes turime susitikti, kalbėti. Ar tai būčiau aš, ar kas nors kitas, užimantis svarbias pareigas valstybėje. (...) Aš visada stengiuosi su visais susitikti“, – patikino aplinkos ministras.

ELTA jau skelbė, kad „Chevron“ buvo vienintelis viešojo konkurso dalyvis, tačiau vėliau pats atsisakė užsiimti žvalgybos darbais Lietuvos teritorijoje. Pasak V.Mazuronio, kol kas apskritai nėra aiški skalūnų dujų žvalgybos konkurso situacija.

„Kitą savaitę turės susirinkti komisija. Ji priims sprendimą pagal sąlygas iš dviejų punktų. Pirmas punktas (...) – turės pripažinti, kad šis konkursas neįvyko, nes vienintelis buvęs dalyvis pasitraukė. Pagal antrą punktą reikės priimti vieną iš dviejų sprendimų – arba šitas konkursas iš viso naikinamas, arba yra skelbiamas naujas jo etapas“, – sakė ministras.

Pasak jo, antradienį komisija turės priimti sprendimą, atsižvelgdama į konkurso paskelbimo sąlygas.

„Tokiu atveju, jei niekas nedalyvauja arba dalyvavo ir pasitraukė, komisija turi galimybę paskelbti du variantus“, – sakė jis.

Jeigu komisija nuspręs nutraukti konkursą, kitas konkursas turi būti pradedamas nuo pradžių. Jei bus paskelbtas antrasis šio konkurso etapas, pasak V.Mazuronio, tai turėtų būti tiesiog kaip pirmojo etapo pratęsimas.

Anot ministro, jei bus skelbiamas naujas konkursas, jame galės dalyvauti viso pasaulio kompanijos, atitinkančios numatytus kriterijus, tarp jų ir tas pats „Chevron“.

Vis dėlto, ministro teigimu, jeigu bus nuspręsta tęsti konkursą, amerikiečiai nebeturės galimybės į jį vėl sugrįžti.

„Jeigu kalbame apie tai, kad „Chevron“ sugrįžtų dar į šitą konkursą, tai tokios galimybės jau nėra. Vienas dalykas, jie atsisakė. Antra, praėjo terminas, per kurį jie turėjo sumokėti tam tikras įmokas. Tai būtų grubus konkurso sąlygų pažeidimas“, – atskleidė V.Mazuronis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.