Lenkijos ir Lietuvos įmonės tirs galimybes tiesti „LitPol Link 2“

Lenkijos ir Lietuvos elektros

Energetikos ministerijos teigimu, sinchronizavimo su Europa siekiančioms Baltijos šalims Lenkija yra infrastruktūros langas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Energetikos ministerijos teigimu, sinchronizavimo su Europa siekiančioms Baltijos šalims Lenkija yra infrastruktūros langas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2013, 7:19 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:52 PM

„Praeitą savaitę Lenkijoje kalbant su Lenkijos vicepremjeru sutarėme, kad perdavimo sistemų operatoriai - Lenkijos PSE ir Lietuvos „Litgrid“ - pradės daryti galimybių studiją dėl antrosios jungties tarp Lietuvos ir Lenkijos tam, kad galėtume priartėti prie konkrečių sprendimų dėl mūsų tikslo - sinchronizacijos su kontinentines Europos tinklais“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė J.Neverovičius.

J.Neverovičius praėjusią savaitę Varšuvoje susitiko su Lenkijos vicepremjeru Januszu Piechocinskiu.

Energetikos ministerijos teigimu, sinchronizavimo su Europa siekiančioms Baltijos šalims Lenkija yra infrastruktūros langas.

Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizavimas su Europos Sąjungos (ES) tinklais yra tarp svarbiausių Europos Komisijos spalį paskelbtų ES bendro intereso projektų. 2014-2020 metais jam būtų galima gauti 50-75 proc. ES paramos.

Planuojama, kad „LitPol Link“ jungtis iki 2015 metų veiks 500 MW megavatų galia, o iki 2018-2020 metų jos galia pasieks 1000 MW.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.