Politikų pareiškimai gali branginti bankų paskolas „Klaipėdos naftai“

Seimo laikinosios energetikos

Neatsakingi Seimo narių ir politikų pareiškimai gali pabranginti paskolas, SGD statančiai "Klaipėdos naftai".<br>Hoegh LNG nuotr.
Neatsakingi Seimo narių ir politikų pareiškimai gali pabranginti paskolas, SGD statančiai "Klaipėdos naftai".<br>Hoegh LNG nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 7, 2013, 9:52 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:22 PM

„Labai reikia saugotis viešų pareiškimų iš anksto neapgalvojus ir neįvertinus, nes ir po jūsų kiekvieno viešo pareiškimo, pone Skardžiau, po kiekvieno Seimo nario pareiškimo apie projektą, mums skambina bankai, skambina rangovai ir klausia, kas vyksta su tuo projektu.

Projektas struktūrizuotas gerai, vyksta gerai, pas mus atvyksta daugybė grupių, norinčių pasimokyti, bet bankai mums dėl to gali pabranginti finansavimą“, - trečiadienį LRT televizijos laidoje “Dėmesio centre” kalbėjo R.Masiulis.

„Mes dabar vedam konkursą dėl garantijos paskelbimo ir kiekvienas jūsų žodis atsigula Skandinavijoje ant bankininkų stalo už dviejų valandų ir jie klausia, ar nepabranginti „Klaipėdos naftai“ finansavimo? Tai tas gali turėti meškos paslaugą“, - pridūrė „Klaipėdos naftos“ vadovas.

Klaipėdos nafta“ rugsėjo viduryje paskelbė iki 50 mln. JAV dolerių (apie 130 mln. litų) garantijos, skirtos užtikrinti plaukiojančios dujų saugyklos nuomos sutartį su Norvegijos „Hoegh LNG“, konkursą. Garantija turėtų galioti 1 metus - nuo 2014 metų sausio 15 dienos iki gruodžio 31 dienos. Konkursą tikimasi baigti gruodį.

A.Skardžiaus vadovaujama komisija aiškinasi SGD terminalui skirto laivo, kurį stato Norvegijos „Hoegh LNG“, nuomos sutartį, ir kitus su bendrovės veikla susijusius klausimus. Komisijai neįtiko, kad Norvegijos bendrovė registruota Bermuduose, ji aiškinasi, ar ne per didelė laivo nuomos kaina, už kokią sumą laivas bus išpirktas po 10 metų.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad komisija, reikšdama nepasitenkinimą Norvegijos bendrove, yra viršijusi savo įgaliojimus.

Norvegijos ambasadorius Leifas Arne Ullandas anksčiau kreipėsi į Seimo narius dėl spekuliacijų apie terminalą ir komisiją paragino objektyviai ištirti SGD terminalo projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.