Audra pajūryje stabdo dujų terminalo darbus

Po šiandien Klaipėdoje vykusio Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projekto įgyvendinimo komisijos posėdžio dar kartą patvirtinta, jog projektas įgyvendinamas pagal planą. Tačiau darbus jau kurį laiką stabdo pajūryje siaučianti vėtra. Dėl to visą šią savaitę dirbti negalėjo terminalo krantinę statanti Latvijos kompanija „BMGS“.

Pietinėje miesto dalyje tiesiamas dujotiekis, kuriuo tekės į Klaipėdos uostą atgabentos suskystintos dujos.<br>E.Petkutės nuotr.
Pietinėje miesto dalyje tiesiamas dujotiekis, kuriuo tekės į Klaipėdos uostą atgabentos suskystintos dujos.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Dec 6, 2013, 1:24 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:02 PM

Dėl šlapdribos ir stipraus vėjo teko koreguoti ir premjero Algirdo Butkevičiaus, penktadienį viešėjusio Klaipėdoje, darbotvarkę. Po komisijos posėdžio "Klaipėdos naftos" būstinėje buvo planuota išvyka laivu prie Kiaulės nugaros salos, į terminalo krantinės statybų vietą. Tačiau kelionę teko atšaukti dėl prasto oro. A.Butkevičius kartu su "Klaipėdos naftos" vadovais apsilankė dujotiekio tiesimo aikštelėje pietinėje miesto dalyje.

Kitą savaitę gavus statybos leidimą, žadama pradėti terminalo krantinės betonavimo darbus. Terminalo projektą įgyvendinančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovai jau kurį laiką priversti aiškintis gyventojams, kurie skundžiasi iš uosto sklindančiu statybų triukšmu.

Daliai klaipėdiečių ramybę trikdo dieną ir naktį pietinėje uosto dalyje kalami poliai. Didžiulis garsas ataidi iki gyventojų butų.

Bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis užtikrino, kad darbai atliekami laikantis visų būtinų reikalavimų ir gavus statybos inspekcijos leidimą: „Reikėtų suprasti, kad uoste statomas strateginis valstybės objektas, darbai turi būti atlikti, stengiamės kuo mažiau trukdyti gyventojams“. Terminalo krantinė prie Kiaulės nugaros salos turi būti pastatyta kitų metų pavasarį. Statybos darbai vyks su pertraukomis. Iki šiol jau sukalti 56 poliai.

Laiku vykdyti darbus trukdo pastarosiomis dienomis pajūryje siaučiantys vėjai.

Klaipėdoje apsilankęs premjeras A. Butkevičius dar kartą pabrėžė, jog SGD terminalas turi būti pastatytas 2014-ųjų metų pabaigoje. „Projekto įgyvendinimo tempai labai dideli. Komisijos posėdyje buvau užtikrintas, kad šiuo metu vėlavimų, dėl kurių projektas negalėtų būti įgyvendintas laiku, nėra. Džiaugiuosi, kad „Klaipėdos nafta“, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir generaliniai rangovai supranta projekto svarbą, dirba darniai ir operatyviai“, – teigė A.Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo, liepos mėnesį itin palankiomis sąlygomis buvo pasirašyta ilgalaikės paskolos sutartis tarp „Klaipėdos naftos“ ir Europos Investicijų banko (EIB), susitarta dėl 87 mln. eurų paskolos.   „Pavyko įtikinti Europos Komisiją ir EIB, kad šis projektas itin svarbus ir taip užtikrinti SGD terminalo statybų finansavimą. 2014 metų pirmame ketvirtyje jau turėtų būti atrinktas dujų tiekėjas ir su juo pasirašyta tiekimo sutartis“, - sakė premjeras.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.