Atominės elektrinės likimas paaiškės iki vasaros vidurio

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius teigė, kad galutinis sprendimas dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) statybų turėtų paaiškėti dar pirmoje šių metų pusėje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir "Lrytas.lt" inf

Jan 15, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:32 PM

„Viskas priklauso nuo mūsų pačių, nuo regioninių partnerių ir strateginio investuotojo. Šiandien suderintas planas leidžia mums priimti tuos sprendimus per pirmąjį šių metų pusmetį“, – sakė J. Neverovičius.

Anot ministro, trečiadienį patvirtinus veiksmų planą, Lietuva regioniniams partneriams pateiks savo viziją.

„Esame gavę pasiūlymų iš Latvijos ekonomikos ministerijos ir Estijos. Šiuo metu yra derinama darbotvarkė, jau gavome kvietimus susitikti dar sausio mėnesį. Po šiandien patvirtinto plano tikrai jau galima pradėti kalbėtis, tai ir įvyks“, – tvirtino energetikos ministras.

Lietuvai šiose derybose turėtų atstovauti energetikos viceministras Aleksandras Spruogis.

J. Neverovičius patvirtino, kad Švedijos konsultacijų bendrovės „Gothia Power“ studijos išvados yra palankios atominės jėgainės statyboms.

„Tai yra pirmas dokumentas, kuris labai konkrečiai nagrinėja scenarijų, kai einama sinchronizacijos link ir tuo pačiu Lietuvoje statomas reaktorius.

Techninių kliūčių tam nėra, yra tam tikros vietos, ties kuriomis reikėtų padirbėti ir padaryti papildomus įvertinimus, kaip siūlomo dydžio blokas turėtų būti integruotas į sistemą“, – sakė energetikos ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.