BP prognozuoja Rusijai skalūninės naftos bumą

Didžiosios Britanijos naftos gavybos milžinė BP prognozuoja, kad Rusija ir Pietų Amerikos šalys per ateinančius 20 metų patirs skalūninės naftos bumą. Įmonės svetainėje paviešintoje prognozėje nurodoma, kad iki 2035 metų Rusija per parą išgaus apie 800 tūkst. šios rūšies naftos, o Pietų Amerika – apie 700 tūkst. Apie tai praneša „Reuters“.

Didžiosios Britanijos naftos gavybos milžinė BP prognozuoja, kad Rusija ir Pietų Amerikos šalys per ateinančius 20 metų patirs skalūninės naftos bumą.<br>123rf nuotr.
Didžiosios Britanijos naftos gavybos milžinė BP prognozuoja, kad Rusija ir Pietų Amerikos šalys per ateinančius 20 metų patirs skalūninės naftos bumą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2014, 3:25 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:11 AM

Bendrai BP analitikai tikisi, kad per kelis artimiausius dešimtmečius skalūninės naftos dalis pasaulio energetikos rinkose tik augs. Šiuo metu didžiausia jos dalis pasaulyje išgaunama Jungtinėse Valstijose – Teksase ir Šiaurės Dakotoje. Tiesa, šiuose telkiniuose išgaunamos naftos kiekiai gali mažėti, tačiau į skalūninių išteklių rinkas įsilies ir kitos valstybės.

JAV Energetikos informacijos administracija (EIA) kiek anksčiau yra paskelbusi, kad prognozuojamos skalūninės naftos atsargos Rusijoje lenkia JAV. Tikslių duomenų apie šalies išteklius kol kas nėra žinoma. Kai kurių ekspertų atliktos spėlionės svyravo nuo 20 iki 100 mlrd. tonų – net ir tokie kiekiai jau kelis kartus viršija šiuo metu ištirtų JAV telkinių atsargas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.