Estai ir suomiai privalo susitarti dėl terminalo statybos vietos

Estijos ir Suomijos atstovai Europos Komisijoje (EK) pirmadienį sakė, kad šalys dėl suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybos vietos galutinai apsispręs vasario pabaigoje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 27, 2014, 2:17 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:34 AM

Estijos ir Suomijos valdžios atstovai anksčiau yra minėję, kad dėl „Balticconector“ SGD terminalo vietos sprendimą turėtų priimti EK, tačiau komisarai panoro, kad kompromisą rastų abi šalys.

Suomija, Estija ir EK priėjo kompromisą, kad sprendimas dėl SGD terminalo vietos bus priimtas vėliausiai vasario pabaigoje“, – spaudos atstovams sakė Suomijos ekonomikos ministerijos Energetikos departamento vadovas Herkko Plitas.

Neseniai Estijos ekonomikos ir komunikacijų ministras Juhanas Partsas Suomijos „Kauppalehti“ laikraščiui sakė, kad SGD gali būti statomas ir Estijoje, ir Suomijoje, todėl „Balticconector“ dujotiekio tiesimas gali būti atidėtas. Tačiau Estijos premjeras Andrusas Ansipas praėjusią savaitę pabrėžė, kad SGD statyba yra prioritetinis projektas jo šaliai, todėl terminalų skaičius nėra svarbiausias veiksnys.

EK pasamdė „Booz & Company“ konsultacijų bendrovę, kuriai pavesta surasti optimaliausią vietą estų ir suomių SGD terminalui po to, kai Baltijos šalys nesusitarė dėl bendro terminalo statybos. Kol kas teigiama, kad SGD terminalo Estijoje statyba turėtų beveik tokių pačių pranašumų, kaip ir Suomijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.