Milžiniškas naftotiekis – nuo Teksaso iki Kanados

„Keystone XL“. Taip pavadintas projektas gali būti įgyvendintas. Anksčiau prieš 2700 kilometrų ilgio naftotiekį stojo ir gamtos sergėtojai, ir JAV valdžia. Tačiau pastaroji, regis, pasiduos.

Amerikoje nesiliauja protestai prieš naująjį naftotiekį.<br>"Reuters" nuotr.
Amerikoje nesiliauja protestai prieš naująjį naftotiekį.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 1, 2014, 2:59 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:06 PM

JAV užsienio reikalų ministerija išplatino pareiškimą, kad milžiniškas naftotiekis vargu ar turės įtakos gamtai. Per 90 dienų šios šalies užsienio reikalų ministras Johnas Kerry turės patvirtinti tokią išvadą, o galutinį sprendimą paskelbs pats prezidentas Barackas Obama.

Kaip tik jis prieš dvejus metus sustabdė šį projektą, nurodęs išsiaiškinti jo poveikį gamtai. Mat žalieji baiminasi galimo naftos nuotėkio.

Tačiau JAV respublikonai aktyviai remia „Keystone XL“ statybų idėją. Skelbiama, kad jį pastačius bus sukurta net 100 tūkst. naujų darbo vietų.

Planuojamas naftotiekis turėtų nusidriekti nuo Kanados Albertos provincijos, kur išgaunama nafta, iki perdirbimo gamyklų JAV pietuose – Teksase.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.