„Gazprom“ atsakymai dėl dujų kainos kol kas netenkina EK

Europos Komisijos kol kas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-07 14:28, atnaujinta 2018-02-16 14:22

Joaquinas Almunia penktadienį pareiškė, kad pernai gruodį jis Briuselyje susitiko su „Gazprom“ atstovais ir šiuo metu pažanga pasiekta, sprendžiant klausimus dėl dviejų iš trijų Briuseliui nerimą keliančių Rusijos koncerno veiklos sričių.

„Mes gavome gerus atsakymus dėl dviejų iš trijų susirūpinimą keliančių klausimų, kurie gali atverti kelią oficialiems įsipareigojimais, bet dėl kainų mes kol kas nesulaukėme norimo atsakymo“, - tvirtino J.Almunia.

Europos Komisija yra išsakiusi įtarimus, kad „Gazprom“ galėjo varžyti laisvą dujų tiekimą Lietuvoje ir kitose Vidurio ir Rytų Europos šalyse, trukdyti konkuruojantiems tiekėjams ir nustatyti vartotojams per dideles kainas, susiedamas dujų kainą su nafta.

J.Almunia pernai gruodį teigė, jog „Gazprom“ pateikė pasiūlymus, kurie esą leistų nutraukti daugiau ne metus trunkantį Europos Komisijos tyrimą ir padėtų išvengti galimos milijardinės - iki 14,3 mlrd. JAV dolerių - baudos.

„Gazprom“ veiklos tyrimas pradėtas 2012 metais ir turėtų būti baigtas šių metų pavasarį. ES įtaria, kad „Gazprom“ galėjo pažeisti ES konkurencingumo taisykles Bulgarijoje, Čekijoje, Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Slovakijoje ir Vengrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.