Įmonei „Minijos nafta“ toliau teks ginčytis su gamtosaugininkais

Naftos gavybos bendrovė „Minijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2014, 12:21 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:19 PM

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentui nepavyko sustabdyti antstolio, siekiančio poveikio aplinkai vertinimo (PAV) programos patvirtinimo, veiksmų ir užprotestuoti jo prašymą skirti baudą departamentui už teismo įpareigojimo nevykdymą. Klaipėdos apygardos teismas vasario 4 dieną atmetė departamento skundą.

Antstolis prašė už kiekvieną dieną iki teismo sprendimo įvykdymo departamento vadovui skirti 1 tūkst. litų baudą, tačiau, teismo manymu, antstolis vis tiek negali imtis realių veiksmų, kol Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paskelbs sprendimą pagrindiniame ginče - ar į PAV programą, kaip reikalauja departamentas, turi būti įtrauktas reikalavimas ištirti ir aprobuoti gamtinius išteklius Kintų objekte.

„Mes dabar esame sustoję programos tvirtinimo stadijoje. „Minijos nafta“ per teismus mus kaip ir privertė tą programą patvirtinti, bet mums tai padarius, įmonės tas sprendimas irgi netenkino, nes programą patvirtinome su pastabomis. Kiek suprantu, jų netenkina pastabos“, - BNS sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Alfredas Šepštas.

Jo teigimu, požiūriai iš esmės išsiskyrė dėl to, ar rengdama PAV “Minijos nafta“ privalo planuojamus išgauti išteklius ištirti ir aprobuoti.

„Jie laikosi nuomonės, kad šiame etape to daryti nereikia. Tai reiškia, kad informacija apie išteklius rengiant ataskaitą nereikalinga, jie gali abstrakčiai atlikti vertinimą. Ataskaitoje turi būti įvertintas planuojamos ūkinės veiklos galimas reikšmingas poveikis aplinkai. Mes laikomės nuomonės, kad norint tokį vertinimą atlikti, vistik privalu gauti informaciją apie tai, ką planuojama išgauti - ar tie ištekliai yra ten?“, - sakė A.Šepštas.

Pasak jo, dėl to įstatymas pasisako lakoniškai ir abstrakčiai, todėl ginčas pateko į teismus.

„Minijos nafta“ ketina išgauti naftą Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje - Kintuose, šis plotas ribojasi su Nemuno deltos regioniniu parku pietinėje pusėje ir su Baltijos jūros ir Kuršių marių pakrančių mišku šiaurėje.

Po 50 proc. „Minijos naftos“ akcijų valdo Lenkijos naftos koncernas „Lotos“ ir Danijos įmonė „Odin Energy“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.