Elektros tiekėja iškėlė rankas

Nepriklausoma elektros tiekėja

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-13 15:02, atnaujinta 2018-02-16 09:01

Kainų komisija ketvirtadienį sustabdė apie 1 tūkst. klientų turinčios bendrovės licenciją dėl didelių skolų ir davė laiko finansinius srautus susitvarkyti iki kovo 20 dienos. Tačiau įmonės vadovas Mindaugas Taraškevičius sakė, kad nebeplanuoja tęsti veiklos.

„Nebeplanuojame vykdyti veiklos, paliekame tai valstybei tvarkyti“, - sakė „ECO Energy Systems“ vadovas.

Pasak jo, įmonei yra iškelta bankroto byla ir planuojama stabdyti veiklą: „Bankroto būdu bus sustabdyta veikla“.

M.Taraškevičius sakė, kad bankroto bylą iškėlė keletas kreditorių, tačiau jų nedetalizavo.

Anot įmonės vadovo, nepriklausomiems tiekėjams, neturintiems gamintojo užnugario, labai sudėtinga išsilaikyti, o ateityje elektros rinką M.Taraškevičius mato 4-5 bendrovių rankose.

„Be gamintojo užnugario tikrai sunku, bent šiuo metu. Galbūt ateityje, kai bus tos jungtys su Skandinavija, su Lenkija, kažkas pasikeis, bet šiuo metu tikrai sunku. Po Naujų metų 5 tiekėjai savo veiklą baigė ir liks tie, kurie turi užnugarį gamintojo. Liks 4-5 tiekėjai. Yra dabar tų naujų tiekėjų, bet neaišku, kaip jiems seksis. Tačiau esmė, kad konkurencijos nebelieka - klientai buvę klausia ką daryti, nes išsiunčia užklausas dėl tiekimo, gauna du pasiūlymus ir kainos žymiai didesnės, nes visi įsivertino riziką ir kainos sukilo“, - aiškino „ECO Energy Systems“ vadovas.

Pasak jo, kad finansiniai sunkumai iškilo tada, kai rudenį elektros biržoje „Nord Pool Spot“ stipriai pakilo kainos.

„ECO Energy Systems“ pagrindiniai klientai buvo smulkios ir vidutinės įmonės. Bendrovės klientams nuo gruodžio 17 dienos elektrą tiekia „Lesto“.

Pernai spalį rinkoje smarkiai išaugos elektros kainoms, nepriklausomi elektros tiekėjai patyrė nuostolių. Sunkumų patyrė „Sky Energy Group“, „Energo life“, „Elektra visiems“ - visų jų licencijos jau sustabdytos arba panaikintos.

Praėjusių metų spalį elektros biržoje kaina už kilovatvalandę buvo šoktelėjusi į rekordines aukštumas ir siekė nuo 50 iki 70 centų už kilovatvalandę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.