Pirmiausia - mokesčiai, po to - skalūnų dujų žvalgyba

Skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkursą bus galima skelbti tik įšsprendus mokesčių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-24 15:09, atnaujinta 2018-02-15 23:50

„Dokumentų yra visa eilė ir jie yra gana įvairiapusiai. Tie, kurie yra tarnybos dispozicijoje, juos mes, galima sakyti, esame parengę. Tai yra visas aplinkosauginis reglamentavimas, kaip būtinybė atskleisti technologinius procesus ir naudojamas chemines medžiagas, bet niekaip dar nenusistovi mokesčių lygmuo angliavandeniliams, o tai - Aplinkos ministerijos prerogatyva“, - sakė J.Satkūnas.

Jis aiškino neišsprendus mokesčių klausimo nebus galima skelbti konkurso, nes jis nesulauks pasisekimo.

„Be mokesčių tarifų dabar vargu ar būtų prasminga skelbti konkursą, nes paskelbus tai būtų tik tuščios sąnaudos, tuščias darbas. Turi būti nusistovėjusi stabili teisinė ir aplinkosauginė aplinka.

Aplinkosauginiu požiūriu jau kaip ir aišku viskas yra, bet teisinė aplinka turi būti suformuota ir tik tada galima tikėtis sėkmingo konkurso“, - teigė Geologijos tarnybos vadovas.

Jo teigimu, naujo konkurso sąlygos jau parengtos iš šiuo metu yra tikrinamos Aplinkos ministerijos teisininkų. Koreguojant sąlygas buvo atsižvelgta į praėjusio konkurso patirtį.

„Esame pakoregavę konkurso nuostatus, juos padarėme aiškesnius, tobulesnius, jie yra parengti ir laukia Aplinkos ministerijos tvirtinimo“, - teigė J.Satkūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.