Vilniaus gatvėse bus šviesiau

Trys užsienio bendrovės varžosi dėl teisės atnaujinti Vilniaus gatvių apšvietimą. Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį svarsto Partnerystės sutarties dėl Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų renovacijos, eksploatavimo ir priežiūros paslaugų pirkimo projektą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:12 PM

Į konkursą atrinkti pakviesti trys kandidatai, kurių pagrindiniai partneriai yra „SA Citelum“ (Prancūzija), „Strabag AG“ (Austrija), ir „Gemmo S.p.A.“ (Italija). Kompanijos yra patyrę gatvių apšvietimo operatoriai Europoje ir pasaulyje.

Konkurso laimėtojas per 2 metus renovuos Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklus ekonomiškai efektyviausiu būdu, modernizuos valdymo ir kontrolės sistemą, kad būtų užtikrintas nuotolinis sistemos valdymas, gedimų kontrolė ir jų priežiūra. Esami natrio šviestuvai bus pakeisti taupiais ir moderniais LED šviestuvais. Skaičiuojama, jog modernizavus gatvių apšvietimo tinklus, elektros energijos suvartojimą galima būtų sumažinti apie 77 proc.

Planuojamas investicijų dydis į projektą – 108 mln. litų.

Konkursą laimėjusi kompanija Vilniaus gatvių apšvietimo sistemą eksploatuos 18 metų.

Iš viso Vilniuje yra apie 44 tūkstančius šviestuvų, kurie paskutinį kartą buvo atnaujinti 1997 – 2000 metais. Miesto gatvių apšvietimo įrenginių nusidėvėjimas viršija 89,5 proc. Daugumos šviestuvų eksploatacijos laikas baigsis per 1 metus.

Savo palaikymą šiam projektui yra pareiškusi Europos Komisijos Energijos direktorato direktorė Marie Donnelly. Komisijos atstovė pažymėjo, jog toks projektas yra geras pavyzdys ES, kaip taupyti energiją, diegti geriausius aplinką tausojančius sprendimus. Projekto komandoje dirbo Investuok Lietuvoje ir Centrinės projektų valdymo agentūros atstovai, dokumentus vertino Finansų ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.