Šilumininkai įtarinėja, kad valdžios užmačios - neskaidrios

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija (LŠTA) prieštarauja vakar Energetikos ministerijos Vyriausybei pristatytiems planams pakeisti Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą. Pakeitimuose numatyta prievolė supirkti iš biokuro gaminamą elektros energiją, net jei jos galia ir viršija valstybės anksčiau nustatytą per supirkimo tarifus remtiną ribą – 105 MW instaliuotos galios.

Anot V.Stasiūno, sunku suprasti, kodėl VIAP lėšomis ne konkurso tvarka nuspręsta remti privačių įmonių veiklą.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Anot V.Stasiūno, sunku suprasti, kodėl VIAP lėšomis ne konkurso tvarka nuspręsta remti privačių įmonių veiklą.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 10:02 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:59 AM

„Energetikos ministerijos iniciatyva didinti VIAP išlaidas, o sykiu ir branginti elektrą tiesiogiai kertasi su anksčiau Vyriausybės skelbtais planais šias išlaidas ir elektros kainas mažinti. Apmaudu, kad brangstanti elektra darytų neigiamą poveikį ir šilumos kainoms “, – sakė LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Anot jo, papildomai supirkti numatytą elektrą vartotojams kainuotų daugiau nei 35 mln. litų per metus, o per skatinamąjį laikotarpį – ateinančius 12 metų – viršytų 420 mln. litų. Didžioji šių lėšų dalis atitektų su žinomais verslininkais siejamoms įmonėms - bendrovėms „SSPC-Taika“, „SSPC-Vilnius“, „GECO-Taika“, „Foksita“, „Eurovistos servisas“.

„Sunku suprasti, kodėl VIAP lėšomis ne konkurso tvarka nuspręsta remti privačių įmonių veiklą. Esame įsitikinę, kad tokie pasiūlymai yra neskaidrūs ir neturėtų būti priimti“, – teigė V. Stasiūnas.

Privačių gamintojų gaminama elektros energija būtų superkama už 33,5 ct/kWh be PVM. Biržoje šiuo metu ji kainuoja apie 15 ct/kWh be PVM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.