Rusai neprapuls: nebus „Mistral“ - ateis „Total“

Prancūzai nedrąsiai pagrasino Krymą okupavusiems rusams, kad nustos jiems gaminto karo laivus „Mistral“. Užtat šios šalies koncernas „Total“ ketina eiti į žvalgybą su rusų „Lukoil“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2014, 10:32 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:22 AM

„Financial Times“, remdamasis savo šaltiniais, paskelbė, kad Prancūzijos naftos koncernas „Total“ ketina bendradarbiauti su Rusijos „Lukoil“. Tikslas – skalūnų naftos gavyba Vakarų Sibire.

Įdomiausia, kad tai paaiškėjo būtent tuo metu, kai JAV ir Europos Sąjunga skelbia įvairias sankcijas Kremliui, nuo Ukrainos atplėšusiam Krymą. Tačiau rusų ir prancūzų derybos dėl to nenutrūko.

„Lukoil“ koncernui toks žingsnis būtų įspūdingas: ši privati Rusijos kompanija anksčiau nuolat atmesdavo Vakarų įmonių pasiūlymus bendradarbiauti.

„Total“ ir „Lukoil“ derybos įrodo, kad ES verslo kompanijos visiškai nepalaiko politinės linijos sankcijomis bausti Rusiją. Pavyzdžiui, pirmadienį „Siemens“ vadovas Joe Kaeseras lyg niekur nieko susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir šios šalies geležinkelių kompanijos vadovu Vladimiru Jakuninu. Pastarasis dėl įvestų sankcijų išvykti į ES negali.

Vokietijos verslo bendradarbiavimo su Rytais komiteto vadovas Eckhardas Cordesas gynė su Rusija flirtuojančius verslininkus: „Nutraukę derybas ir paskelbę izoliaciją mes nieko nelaimėsime, netgi atvirkščiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.