“Klaipėdos nafta“ keičia kursą

Valstybės kontroliuojamos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:09 PM

„Suskystintų gamtinių dujų terminalas ateina labai laiku, jeigu anksčiau į tai žiūrėjome kaip į projektą, kurį privalome padaryti, tai dabar matome kaip įmonės ateitį, nes jis turi daug gerų perspektyvų“, - sakė būsimos terminalo operatorės ir jį statančios generalinis direktorius R.Masiulis.

„Esame labai geroje kryžkelėje - naujas rimtas verslas ateina, kuris bus bazė vėliau. Su nafta reikės daryti permainas vienaip ar kitaip“, - pridūrė jis.

„Klaipėdos naftos“ vadovo teigimu, bendrovė planuoja didinti šviesių naftos produktų krovą, vystyti Subačiaus kuro bazę.

„Mūsų strategija eiti daugiau į šviesius, nes visos perdirbimo gamyklos gilina perdirbimą, ir vis mažiau tamsių naftos produktų išeina. Jiems tai pelningiau, nes benzinas, dyzelis yra brangesni produktai. 

Be to, stengsimės išvystyti Subačiaus kuro bazę, šiais metais darysime kaštų mažinimo programą. Naftos produktų atvažiuoja vis mažiau, siekiame, kad terminalas dirbtų pelningai ir užtikrintų bazines pajamas“, - kalbėjo R.Masiulis.

Vis dėlto, nepaisant mažėjančios naftos produktų krovos, anot R.Masiulio, bendrovė išlaiko gerus pelningumo rodiklius.

„Nepaisant to, kad naftos produktų mažėja, mes pelningumą išlaikome labai gerą. Pernai nors ir krova krito, apyvarta nekrito taip stipriai, pelnas ne taip stipriai, EBITDA irgi labai aukštame lygyje. Palyginti su ankstesniais laikotarpiais, EBITDA dar yra aukštesnė, nors produkto krovėme 3 mln. mažiau“, - tvirtino R.Masiulis.

Pasak R.Masiulio, gerą pelningumą bendrovei pavyko išlaikyti užsitikrinus geras krovos sutartis ir nuo 2010 metų nutraukius bendradarbiavimą su „Naftos grupe“.

Jis pripažįsta, jog niekas negalėjo tikėtis, kad įmonė iš buvusio didžiausio kliento - naftos perdirbimo gamyklos „Orlen Lietuva“ - gaus mažiau pajamų nei iš kitų klientų, pavyzdžiui, „Litasco“. Sutartis su šia įmone baigiasi spalį, šiuo metu vyksta derybos dėl jos pratęsimo ar kitų sutarčių sudarymo.

„Atėjo tokie laikai, kad mes ne iš „Orlen“ uždirbame daugiau nei iš „Orlen“, - sakė R.Masiulis.

„Klaipėdos nafta“ pirmąjį šių metų ketvirtį gavo 30,9 mln. litų pardavimo pajamų - 26,8 proc. mažiau nei pernai tuo pat laiku. Per tris mėnesius „Klaipėdos nafta“ į talpyklas perkrovė 1,137 mln. tonų naftos produktų - 47,4 proc. mažiau nei prieš metus (2,163 mln. tonų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.