Šilumininkai stebisi: jiems leido prižiūrėti šilumos punktus?

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija informuoja, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, esą šilumos punktais daugiabučiuose vėl galės rūpintis šilumą gaminančių bendrovių atstovai ar susijusios įmonės, neatitinka tikrovės.

Kol kas šilumos punktų negali prižiūrėti šilumos tiekėjai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kol kas šilumos punktų negali prižiūrėti šilumos tiekėjai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:36 PM

Asociacijos prezidento Vytauto Stasiūno teigimu, Šilumos ūkio įstatymo pakeitime aiškiai numatyta, kad „pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtoju (eksploatuotoju) negali būti šilumos tiekėjas, tiekiantis šilumą tam namui, ar asmenys, kartu su šioje dalyje nurodytu asmeniu priklausantys susijusių ūkio subjektų grupei pagal Konkurencijos įstatymą“.

„Kiekvienas turi dirbti savo darbą, todėl pritariame tam, kad šilumininkai ir toliau rūpintųsi šilumos tiekimu iki daugiabučių šilumos įvado, o šilumos punktais bei likusia namo vidaus šilumos sistema rūpintųsi profesionalūs prižiūrėtojai“, - sakė V.Stasiūnas.

Jis pabrėžė, kad sveikintinos visos naujos įstatymų pataisos, sudarančios galimybę gyventojams geriau pasirinkti punktų prižiūrėtoją.

„Pagal punktų priežiūros kokybę yra vertinamas ir šilumos tiekėjų paslaugos, todėl esame suinteresuoti, kad šilumos punktais rūpintųsi profesionalai“, - sakė V.Stasiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.