„Lietuvos energijos“ vadovas: sandoris mums palankus

„Lietuvos energijos“ vadovas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-21 19:04, atnaujinta 2018-02-13 16:19

„Vertiname sandorį kaip ekonomiškai palankų mums. Bet tuo procesai nesibaigia, nes įgiję daugiau nei pusę balsų, galime išpirkti likusias akcijas. Artimiausiu metu bus suformuotas ir paskelbtas oficialus pasiūlymas. Tuomet likę akcininkai turės priimti sprendimą, ar parduoti akcijas, ar jas laikyti“, - trečiadienį spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė D.Misiūnas. 

Anot jo, po akcijų įsigijimo Vyriausybė per jos valdomas įmones valdys 56,61 proc. „Lietuvos dujų“ bei „Amber Grid“ akcijų ir turės pakankamai svertų dalyvauti įmonių veikloje. 

„Vienam iš akcininkų įgijant kontrolę, yra galimybė kitiems akcininkams parduoti savo turimas akcijas. (...) Jei „Gazprom“ sutiktų parduoti savo turimas akcijas, tam reikėtų dar apie 400 mln. litų“, - kalbėjo „Lietuvos energijos“ vadovas. 

Jis pridūrė, kad tokiam scenarijui taip pat yra ruošiamasi, ieškoma finansavimo galimybių. 

Spaudos konferencijoje dalyvavęs premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad šiuo metu vyriausybiniu lygiu derybos dėl „Gazprom“ akcijų išpirkimo nevyksta. 

Paklaustas dėl pasikeitimų „Lietuvos dujų“ valdyboje, D.Misiūnas teigė, kad valdybos turėtų būti performuotos iki birželio pabaigos. 

„Buvęs akcininkas (E.ON - BNS) turėjo du valdybos narius, jie savo įgaliojimus atidavė mums. Artimiausiu metu atliksim reikalingus veiksmus, kad valdybos būtų performuotos. Tikimės tai padaryti iki birželio pabaigos“, - sakė D.Misiūnas. 

Po daugiau nei vienerius metus trukusių derybų trečiadienį baigtas Vokietijos E.ON ir Vyriausybės sandoris, kuriuo E.ON savo valdomas trijų Lietuvos energetikos įmonių akcijas pardavė už 147,3 mln. eurų (508,6 mln. litų). 38,9 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų parduota už 63,43 mln. eurų (219,22 mln. litų), tiek pat „Amber Grid“ akcijų - už 49,76 mln. eurų (171,43 mln. litų), o 11,76 proc.„Lesto“ akcijų - už 34,14 mln. eurų (118 mln. litų). 

Valstybė per jos valdomas įmones dabar valdys po 56,61 proc. „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.