Analitikas: Lietuva pigiai įsigijo akcijas iš E.ON

 Lietuva pigiai nusipirko trijų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-21 18:03, atnaujinta 2018-02-13 16:23

„Daug mažesnėmis kainomis Lietuva įsigijo akcijas negu rinkoje, tikėjomės, kad bus arčiau rinkos kainos, galima sakyti, kad sandoris valstybės atžvilgiu tikrai neblogas. Lietuva pigiai įsigijo akcijas“, - BNS sakė T.Povilauskas. 

Pasak jo, įdomu, kaip oficialiojo pasiūlymo metu elgsis „Gazprom“, nes, viena vertus, jis turi teisę gauti didesnę sumą nei E.ON, kita vertus, oficialiojo pasiūlymo kaina gali atrodyti vis vien per žema. 

„Kitas klausimas, kaip „Gazprom“ reaguos per oficialųjį pasiūlymą į tokius kainos siūlymas. E.ON pasitraukė žemesnėmis kainomis, tai „Gazprom“ gauna premiją, nes gali parduoti už aukštesnę kainą. (...) Neaišku, ką „Gazprom“ darys - svertinė kaina yra žemoka ir „Gazprom“, manau, bus aršesnis, norės didesnės kainos“, - aiškino T.Povilauskas. 

Jis taip pat ramino smulkiuosius investuotojus - pasak analitiko, jų praradimai neturėtų būti labai dideli. 

„Smulkiesiems akcininkams galbūt nėra ko labai nusiminti, kadangi (...) „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ akcijų šešių mėnesių svertinė kaina yra 4-5 proc. mažesnė nei šiandien yra rinkoje. Tai tas nuostolis smulkiesiems nebus labai didelis, daug nukentėjusių nebus“, - sakė T.Povilauskas. 

Po daugiau nei vienerius metus trukusių derybų trečiadienį baigtas Vokietijos energetikos koncerno „E.ON Ruhrgas International“ ir Vyriausybės sandoris, kuriuo E.ON jo valdomas trijų Lietuvos energetikos įmonių akcijas pardavė už 147,3 mln. eurų (508,6 mln. litų). 38,9 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų parduota už 63,43 mln. eurų (219,22 mln. litų), tiek pat „Amber Grid“ akcijų - už 49,76 mln. eurų (171,43 mln. litų), o 11,76 proc.„Lesto“ akcijų - už 34,14 mln. eurų (118 mln. litų). 

Valstybė per jos valdomas įmones dabar valdys po 56,61 proc. „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ akcijų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.