„Litgas“ renkasi iš dviejų dujų tiekėjų

Tiekti dujas būsimam suskytintų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 22, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:39 PM

„Šiandien bendrovei „Litgas“ buvo pasiūlyta iki pirmadienio tęsti derybas, nes lyg ir atsiliepė dar vienas tiekėjas, kuris norėtų dalyvauti derybose, bet terminas labai trumpas, praktiškai tik rytoj viena diena ir pirmadienį vėl grįšim į Vyriausybės pasitarimą ir priimsim galutinį sprendimą, rekomenduojantį bendrovei „Litgas“ tęsti derybas iki sutarties pasirašymo su vienu tiekėju“, - ketvirtadienį po Vyriausybės posėdžio sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, jau buvo nuspręsta, kad bus deramasi ir sutartis pasirašoma su vienu tiekėju, tačiau netikėtai toliau derėtis norą pareiškė dar viena bendrovė.

„Dabar yra du tiekėjai iš penkių, su kuriais buvo pradėtos derybos nuo sausio mėnesio. (...) Jau anksčiau buvo sutarta, kad bus praktiškai vienas, bet kažkas kažkur sužinojo, kad pasirinktas vienas, tai netikėtai atsiliepė dar vienas“, - aiškino premjeras.

Ministras pirmininkas neatskleidė, su kurių šalių tiekėjais deramasi.

Šią savaitę A.Butkevičius teigė, kad jau yra nuspręsta dėl vienintelio tiekėjo, su kuriuo bus deramasi iki kontrakto pasirašymo. Tuo tarpu „Litgas“ vadovas Dominykas Tučkus anksčiau BNS sakė, kad kol kas geriausias pasiūlymas nėra pasirinktas.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius balandžio viduryje susitiko su didžiausios pasaulyje suskystintų gamtinių dujų gamintojos ir eksportuotojos „Qatargas“ atstovais ir teigė, kad bendrovė yra rimta kandidatė tiekti dujas Lietuvai..

„Litgas“ pastaruoju metu derėjosi su trimis potencialiais SGD tiekėjais, kurie oficialiai neskelbiami - tarp jų, tikėtina, buvo ir JAV bei Norvegijos bendrovės. Skelbta, kad su pasirinktu tiekėju birželį-liepą bus pasirašyta ilgalaikė 5 metų dujų tiekimo sutartis.

„Klaipėdos naftos“ statomas SGD terminalas pradės veikti gruodžio pradžioje - numatoma, kad pirmaisiais metais Lietuva per jį atsigabens apie 1 mlrd. kubų dujų, o ateityje jo pajėgumas didės iki 4 mlrd. kubų. „ Litgas“ privalės aprūpinti terminalą mažiausiai 540 mln. kubų - skaičiuojama, kad esant tokiam minimaliam pajėgumui, terminalas atsipirks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.