JAV energetikos milžinė sutelkė dėmesį į Vakarų Teksasą

JAV energetikos milžinė „Chevron Corp“ ketina iki 2020 metų Vakarų Teksase esantį Permos skalūnų dujų telkinį paversti vienu iš penkių vertingiausių savo aktyvų. Šiuo metu įmonė teikia pirmenybę investicijoms į šį regioną, duodamas interviu teigė valdybos vicepirmininkas George'as Kirklandas. Apie tai pranešė „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 10:48 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:56 PM

Vietovėje antra pagal dydį JAV naftos gavybos įmonė kurą išgauna jau nuo 1920 metų. Tiesa, iki šiol bendrovė lėtai vejasi konkurentes, Vakarų Teksase per pastaruosius penkerius metus ištobulinusius naujas technologijas, padedančias lengviau pasiekti gilesniuose sluoksniuose esančius gamtinius išteklius.

„Mūsų padėtis telkinyje labai palanki, todėl tikimės ilgą laiką išliksiančio didžiulio vietovės produktyvumo. 2020-aisiais tikimės, kad Permos telkinys taps vienu iš penkių didžiausią pajamingumą turinčių mūsų aktyvų“, – sakė G.Kirklandas.

Pastaruoju metu „Chevron“ investavo milijardus JAV dolerių į įvairius energetinius projektus Afrikoje, Azijoje ir Pietų Amerikoje, tuo tarpu mažesnės nepriklausomos naftos ir gamtinių dujų gavybos įmonės sėkmingai savo lėšas skyrė skalūnų dujų gavybos gerinimui JAV.

Kai kurie analitikai paskaičiavo, kad, jeigu „Chevron“ parduotų savo Permos telkinyje priklausantį plotą, ji galėtų uždirbti apie 11,1 mlrd. JAV dolerių. Tačiau Dž. Kirklendas nurodo, kad šiuo metu apie pardavimą tikriausiai nekalbama, nes įmonė vargu ar rastų kitą tokią puikią investiciją.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo