Nauja rusiškų dujų Ukrainai gali siekti 350-380 dolerių

„Gazprom“ ir „Naftogaz“ svarsto naują rusiškų dujų kainą Ukrainai, kuri galėtų siekti maždaug 350-380 dolerių už tūkstantį kubinių metrų. Ji gali būti pakeista atgaline data – nuo šių metų balandžio. Dujų kaina už lapkričio-gruodžio mėnesius neturi keistis, pareiškė už energetiką atsakingas eurokomisaras Guentheris Oettingeris, informuoja „RIA Novosti“.

G.Oettingerio uždavinys – pasiekti tokią kainą, kuri užkirstų kelią ginčams dėl kainos iki kitų metų birželio.<br>AP nuotr.
G.Oettingerio uždavinys – pasiekti tokią kainą, kuri užkirstų kelią ginčams dėl kainos iki kitų metų birželio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2014, 10:07 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:08 AM

Rusija ir Ukraina susitarė, kad iki birželio 9 dienos nė viena iš šalių nesikreips į Stokholmo arbitražą.

„Aš pasiūliau skolų už 2013 m. lapkritį-gruodį ir 2014 m. balandį-gegužę padengimo planą, taip pat nurodžiau kelią, kaip užtikrinti savalaikį apmokėjimą už ateinančius mėnesius... svarstoma dujų kaina apima laikotarpį nuo birželio 1 dienos, tai yra kalbame apie ateityje tiekiamų dujų kainą, taip pat ir apie balandį ir gegužę gautų dujų kainą. Sutartyje numatyta kaina už lapkritį ir gruodį nesikeis“, – sakė G.Oettingeris po eilinio trišalio Rusijos, Ukrainos ir Europos Sąjungos derybų raundo Briuselyje.

Atsakydamas į klausimą, kokia kaina yra šiuo metu svarstoma, G.Oettingeris sakė: „Mažesnė nei 380 ir didesnė nei 350 dolerių“. Šiuo metu rusiškų dujų kaina Ukrainai siekia 485 dolerius už tūkstantį kubinių metrų, atšaukus visas nuolaidas. Kijevas siekė, kad kaina būtų sumažinta iki 268,5 dolerio.

„Mano uždavinys pasiekti tokią kainą, kuri užkirstų kelią bet kokiems ginčams dėl kainos iki kitų metų birželio“, – pabrėžė eurokomisaras.

Jis pastebėjo, kad „Gazprom“ ir „Naftogaz“ vadovai susitiko vieni du. Aptarę sutarčių turinį, jie galiausiai parengė bendrus pasiūlymus dėl problemos, susijusios su neapmokėtomis sąskaitomis už dujas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.