Amerikiečiai viltis sieja su Azerbaidžanu

JAV suinteresuota užtikrinti Europai energetinį saugumą ir Azerbaidžanui šiame procese teks nemažas vaidmuo. Tokią nuomonę pareiškė 21-ojoje Kaspijos tarptautinėje naftos ir dujų konferencijoje Baku dalyvavęs Jungtinių Valstijų valstybės departamento vyresnysis patarėjas energetinių išteklių klausimais Danielis Steinas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2014, 12:54 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:01 AM

Anot jo, Azerbaidžano vaidmuo šioje sferoje itin išaugo po Ukrainoje įvykusios krizės.

Pasaulinė energetikos rinka plečiasi ir Azerbaidžano energetiniai projektai tampa svarbia šio proceso dalimi, teigia pareigūnas. „Energetinis saugumas reiškia ir tautos saugumą. Europos nacionalinis saugumas labai susijęs su bendruoju regiono saugumu“, – pabrėžė D. Steinas.

Patarėjas pabrėžia, kad praėjusių metų pabaigoje priimtas galutinis investicinis sprendimas dėl dujotiekio „Šach Deniz-2“ projekto tapo svarbiu žingsniu didinant Europos energetinį saugumą.

Kalbėdamas apie Turkmėnijos dujų tiekimą Europai „Pietiniu dujų koridoriumi“, JAV atstovas nurodė visiškai palaikantis Europos Sąjungos pastangas gerinti situaciją šioje srityje.

„Pietinis dujų koridorius yra projektas, leisiantis Europai diversifikuoti savo angliavandenilių tiekimo šaltinius ir padidinti energetinę nepriklausomybę. Savo ruožtu Azerbaidžanas galės Europoje sau užsitikrinti naują stiprią rinką", - sakė D. Steinas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.