A. Butkevičius: R. Lopata meluoja apie ieškinį prieš „Gazprom“

Vyriausybės vadovas Algirdas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2014, 12:16 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:02 AM

„Ponas Lopata yra melagis ir gaila, kad profesoriai skleidžia melagingą informaciją - ir, aišku, jis turės tą informaciją paneigti. Aš tos informacijos negirdėjau, bet vis dėlto mes kiekvienas privalome už savo žodžius atsakyti - nes tai yra melas, netiesa, ir man gaila kalbėti apei tai pirmiausia dėl tų žmonių, kurie deda pastangas derėtis su „Gazprom“, nes yra pasiektas tam tikras rezultatas pusiaukelėje, nes ta nuolaida pritaikyta nuo 2013 metų sausio 1 dienos iki 2016 metų sausio 1 dienos, ir yra pasirašyta sutartis ir joje visiškai nėra nieko apie arbitražą Stokholme“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

„Labai atsakingai tą pareiškiu, netgi paskutinis „Lietuvos dujų“ valdybos posėdis, dalyvaujant ir E.ON atstovams, nes jie tuomet dar buvo akcininkai, apie arbitražo klausimus Stokholme nebuvo jokios kalbos“, - pridūrė premjeras.

Tuo metu R.Lopata interviu portalui 15min. lt pareiškė, kad, jo žiniomis, „Lietuvos dujos“ išsiuntė „Gazprom“ laišką su atsisakymu kelti pretenzijas tarptautiniame arbitraže. R.Lopata tikina, kad Vyriausybė neatsisakė pretenzijų koncernui, tračiau ji ir nepirko dujų iš „Gazprom“ - jas pirko „Lietuvos dujos“.

„O tai reiškia, kad, be „Lietuvos dujų“ pretenzijų, o jos turėjo būti pareikštos artimiausiu metu arbitraže, Lietuvos Vyriausybės ginčas su „Gazprom“ iš esmės tampa beviltišku reikalu. Kiek man yra žinoma, „Gazprom“ jau naudoja šitą „Lietuvos dujų“ atsisakymą kelti pretenzijas kaip argumentą savo naudai“, - 15min.lt sakė R.Lopata.

Jo žiniomis, Lietuvai atstovaujantys „Lawin“ advokatai yra parašę raštą „Lietuvos dujoms“ dėl tokios netoleruotinos padėties. Politologo žodžiais, „Lietuvos dujų“ laišką „Gazprom“ su atsisakymu kelti pretenzijas ruošusi advokatų kontora tarptautiniame arbitraže atstovauja ir pačiam „Gazprom“.

R.Lopata teigė, kad politikai meluoja Lietuvos žmonėms, kalbėdami apie motyvus, kodėl Kremlius sumažino dujų kainą Lietuvai, „skirdamas tokį prizą“: „Manęs neįtikina, jog tokias nuolaidas rusai suteikė, neatlaikę Lietuvos politikų ir diplomatų spaudimo“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.