“Gazprom“ Ukrainai suteikė kelias papildomas dienas

Rusijos dujų milžinė „Gazprom“ suteikė Ukrainai dar vieną savaitę, per kurią turi būti pasiektas susitarimas dėl dujų. Jeigu susitarimas nebus pasiektas per šią savaitę, Rusija pradės reikalauti išankstinio apmokėjimo už dujas, priešingu atveju dujų tiekimas Ukrainai bus nutrauktas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2014, 11:11 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:43 PM

„Gazprom“ valdybos pirmininkas Aleksejus Mileris trečiadienį rytą pranešė, kad terminas nukeliamas iki kito pirmadienio.

Derybos tarp Rusijos ir Kijevo dėl Ukrainos įsiskolinimų už rusiškas dujas tęsiasi, nesutariama dėl Kijevo įsiskolinimo dydžio. Ukraina vėluoja apmokėti sąskaitas už gautas dujas, į tai reaguodama Rusija reikalauja išankstinio apmokėjimo už dujas, priešingu atveju grasina nutraukti tiekimą.

Tarp Ukrainos ir Rusijos besitęsiantis vadinamasis „dujų karas“ kilo vasarį, kai Rusija 81 proc. padidino dujų kainą Kijevui. Šiuo metu šalis už tūkstantį kubinių metrų dujų moka po 485,5 JAV dolerio.

Ukraina grasina Maskvai arbitražo teismu ir kainų didinimąvadina ekonomine agresija. Nesutarimai kelia nemažai nerimo Europai, kuriai Rusija tiekia maždaug trečdalį visų regione suvartojamų dujų – maždaug pusė šio kiekio tiekiama tranzitu per Ukrainos teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.