Už lango - vasara, todėl ir šildymas pinga

Vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina birželio mėnesį sudarė 20,29 ct/kWh (be pridėtinės vertės mokesčio) ir, palyginti su geguže, mažėjo 9,8 proc.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2014, 11:25 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:43 PM

Kaip paskelbė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, centralizuotai tiekiama šiluma per mėnesį daugiausia pigo Šiaulių ir Kauno miestų vartotojams – atitinkamai 23,28 ir 16,20 proc.

„Šiaulių energijos“ tiekiamos šilumos kaina mažėjo dėl Šiaulių miesto savivaldybės priimto sprendimo sumažinti šilumos kainą nešildymo sezono metu negautas pajamas dengiant iš bendrovės pelno. „Kauno energijos“ aptarnaujamiems vartotojams šiluma pigo dėl atsiradusios konkurencijos tarp šilumos gamintojų, kurią lėmė sumažėjęs šilumos poreikis.

Žymesnis šilumos kainos augimas fiksuojamas Klaipėdoje (9,5 proc.) dėl brangiau pirktos šilumos – kaina augo sumažėjus konkurencijai, kai didžiausias nepriklausomas šilumos gamintojas „Fortum Klaipėda“ negamino šilumos dėl planinio įrenginių remonto.

Šiuo metu tarp penkių didžiųjų miestų už šilumą mažiausiai moka Šiaulių, daugiausia – Panevėžio gyventojai. Pigiausiai už šilumą šalyje moka uteniškiai, daugiausiai – Prienų gyventojai.

Skaičiuojama, kad per metus centralizuotai tiekiamos šilumos kaina mažėjo 19 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?