Brazilų stadionas gamina daugiau energijos už čempionato dalyves

Vienuolika iš 32 pasaulio futbolo čempionate dalyvaujančių valstybių sugeneruoja mažiau saulės energijos, nei Brazilijos nacionalinis stadionas. Brazilijos sostinėje naujai pastatytas čempionato stadionas „Estádio Nacional Mané Garrincha“ turi 2,5 MW galios saulės energijos jėgainę. Tai – daugiau, nei saulės energijos įsisavina 11 čempionate dalyvaujančių valstybių – Bosnija ir Hercegovina, Kroatija, Kamerūnas, Kolumbija, Kosta Rika, Ekvadoras, Hondūras, Iranas, Dramblio kaulo krantas, Urugvajus ir Gana.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:57 PM

Visos šios šalys iš saulės energijos pagamina iki 2,5 MW elektros.

Tokie duomenys aiškėja iš britų nevyriausybinės organizacijos „Practical Action“ ataskaitos.

Brazilijos stadionuose, kuriuose vyksta čempionato varžybos, bendra įrengtų saulės elektrinių galia siekia 5,4 MW. Be jau minėto 2,5MW galingumo „Estádio Nacional Mané Garrincha“ stadiono, saulės jėgainės įrengtos ir kitose arenose – „Mineirão“ Belo Horizonte (1,4MW galios), „Itaipava Arena“ Pernambuco mieste (1MW galios) ir „Maracanã“ stadione (500KW galios), kuriame vyks čempionato finalinės rungtynės.

Britų išleistoje ataskaitoje pažymima, kad Brazilijoje vykstantis čempionatas yra žaliausias – stadionai pagamins daugiau energijos iš atsinaujinančių išteklių, nei bet kuriame ankstesniame pasaulio futbolo čempionate. Prie tokio pasiekimo prisidėjo ir tai, jog šį čempionatą remia Kinijos saulės energijos ir fotovoltinių elementų gamintoja „Yingli Green“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.