Naftos kainos užkopusios aukščiausiai per devynis mėnesius

Dėl nesibaigiančių kovų Irake naftos kainos pakilo aukščiausiai per pastaruosius devynis mėnesius. „Brent“ markės žaliavinės naftos kainos ketvirtadienį pasiekė 115,7 JAV dolerio. Tiesa, penktadienį jos vėl smuko iki 114,79 JAV dolerio, tačiau kainos laikosi aukščiausiai nuo pat 2013 metų rugsėjo. Apie tai praneša BBC.

„Brent“ markės žaliavinės naftos kainos ketvirtadienį pasiekė 115,7 JAV dolerio.<br>123rf nuotr.
„Brent“ markės žaliavinės naftos kainos ketvirtadienį pasiekė 115,7 JAV dolerio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 4:39 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:42 PM

Į pietus nuo Bagdado esančių naftos telkinių, iš kurių per dieną paprastai eksportuojama mažiausiai 2,5 mln. barelių naftos, kol kas kovos dar nepasiekė. Tačiau šalies šiaurėje vykstantys susirėmimai grasina paveikti naftos atsargas, o įmonės iš užsienio pradeda atleisti darbuotojus.

„Rinkos jau įvertino šiuo metu registruojamas geopolitines grėsmes“, – teigia banko „Standard Chartered“ žaliavų rinkų analitikas Paulas Horsnellas. Jis nurodo, kad paklausos piko viduryje ši gali net 2 proc. viršyti pasiūlą.

„Nemanau, kad išlieka daug politinės grėsmės šiuo metu registruojamai kainai“, - teigia jis, paklaustas, ar naftos kainos kils ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.