Dėl pigesnių dujų su „Gazprom“ derasi ir „Dujotekana“

Dėl mažesnės gamtinių dujų kainos su Rusijos koncernu „Gazprom“ derasi dar vienas dujų importuotojas – bendrovė „Dujotekana“. Apie tai ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu pranešė Premjeras Algirdas Butkevičius.

„Dujotekana“ tariasi su „Gazprom“ vadovybe dėl jai taikomos būsimos naujos kainos.<br>V.Balkūno nuotr.
„Dujotekana“ tariasi su „Gazprom“ vadovybe dėl jai taikomos būsimos naujos kainos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

2014-06-26 15:25, atnaujinta 2018-02-12 11:50

„Kiek turiu informacijos, šią savaitę „Dujotekana“ tariasi su „Gazprom“ vadovybe dėl jai taikomos būsimos naujos kainos“, – sakė A.Butkevičius.

Atsakydamas į konservatoriaus Ryto Kupčinsko klausimą, kaip vartotojus pasieks kompensacija už „Lietuvos dujų“ suderėtą mažesnę gamtinių dujų kainą, premjeras aiškino, kad galutinė šilumos kainos metodika turi paaiškėti liepos pabaigoje, o naujoji kaina priklausys nuo to, ar nuolaida bus pritaikyta ir „Dujotekanai“.

„Gazprom“ į „Lietuvos dujų“ sąskaitą jokių pinigų nepervedė ir nesiruošia pervesti. Dabar mes už gamtines dujas mokame kitą kainą. Turite suprasti, kad galutinė metodika, kaip bus atliekamas kainos mažinimas šilumos gamintojams, nėra patvirtinta, nes „Lietuvos dujos“ importuoja tik 40 proc. nuo viso dujų kiekio, kuris papuola į Lietuvos rinką“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Pasak A.Butkevičiaus, per liepos mėnesį Valstybinė kainų ir energetikos komisija paruoš naują šilumos kainų metodiką, kurią nutarimu turės patvirtinti Vyriausybė.

„Tuomet galėsime detaliau kalbėti apie kompensavimo mechanizmo taikymą. Nes jeigu taip atsitiktų, kad „Dujotekana“ negaus pigesnių dujų, mes vis tiek turėtume galvoti apie visus Lietuvos vartotojus, nepriklausomai nuo to, kad kuri nors įmonė ir negautų nuolaidos“, – aiškino A.Butkevičius.

Energetikos ministerijos duomenimis, gamtines dujas iš Rusijos į Lietuvą 2013 m. importavo penkios įmonės: „Lietuvos dujos“, „Dujotekana“, „Haupas“, „Achema“ ir Kauno termofikacijos elektrinė.

Keturios dujų įmonės yra sudariusios sutartis su „Gazprom“, o „Dujotekana“ dujas perka per „Gazprom“ tarpininką – „LT Gas Stream“.

2013 m. į Lietuvą importuota 2650 mln. kub. m gamtinių dujų, iš jų „Lietuvos dujos“ – 1005,6 mln. kub.m, „Dujotekana“ – 380,14 mln. kub.m.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.