Ukraina ketina skelbti ekstremalią padėtį energetikos sektoriuje

Dėl besitęsiančio dujų ginčo su Rusija Ukraina ketina skelbti ekstremalią padėtį energetikos sektoriuje. Vyriausybė paskelbė inicijuojanti įstatymo projektą, kuris tokiu atveju leistų jai valstybiniams ir privatiems energetikos koncernams nustatyti dujų pardavimo kiekius ir kainas.

Didžiausias Ukrainos dujų importuotojas yra valstybinis koncernas „Naftogaz“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Didžiausias Ukrainos dujų importuotojas yra valstybinis koncernas „Naftogaz“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2014, 7:32 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:04 AM

Parlamentas dėl projekto turėtų balsuoti jau ketvirtadienį, pareiškė ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas. Jei ekstremali padėtis energetikos sektoriuje iš tikrųjų būtų paskelbta, įstatymas, be to, leistų vyriausybei nepaisyti galiojančių sutarčių. Didžiausias Ukrainos dujų importuotojas yra valstybinis koncernas „Naftogaz“.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas trečiadienį pareiškė, kad ginčas su Ukraina dėl dujų artėja prie krizės. „Ukraina nemoka už gamtines dujas. Skolos yra milžiniškos. Jie naudoja dujas iš požeminių saugyklų. Iki rudens dujų krizė bus didžiulė“, – rašė D.Medvedevas „Facebook“ paskyroje.

D.Medvedevas „dramatiška klaida“ pavadino paliaubų nutraukimą Ukrainoje. Taip Ukrainos prezidentas Petro Porošenka „prisiėmė asmeninę atsakomybę už kiekvieną naują auką“, – teigė jis. Vadovybei Kijeve esą dabar bus sunkiau atnaujinti pokalbius su separatistais. „Tokie yra karo dėsniai“, – pabrėžė Rusijos premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.