Bulgarija stoja Maskvos pusėn: pritaria „Pietų Srauto“ statyboms

Rusija ir Bulgarija ragina Europos Sąjungą patvirtinti prieštaringai vertinamą „Pietų Srauto“ dujotiekio projektą, kuriuo siekiama kurą Europai tiekti apeinant Ukrainos teritoriją. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Prieš „Pietų srauto“ statybą pasisako Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prieš „Pietų srauto“ statybą pasisako Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 8, 2014, 10:23 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:58 AM

Praėjusį mėnesį sustabdžius projekto vykdymo darbus dėl Kijevo ir Maskvos konflikto, Bulgarija pasirinko palaikyti Rusiją ir dujotiekio tiesimui pritaria. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas spaudos konferencijos Sofijoje metu kalbėjo tikįs, „kad Europos Komisija priims pagrįstą sprendimą, kuris nebus veikiamas politinių aplinkybių“.

Bulgarijos premjeras Plamenas Orešarskis buvo nusiteikęs optimistiškai ir pareiškė, kad Briuselis greičiausiai „pritars teigiamiems argumentams“ ir leis tęsti Bulgarijos teritorija tiesiamo vamzdyno statybų darbus. Spaudžiama ES bei Jungtinių Valstijų šalis visus darbus nutraukė birželio 8 dieną.

Prieš „Pietų srauto“ statybą pasisako Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga. Birželio pabaigoje už energetiką atsakingas Europos Komisijos pareigūnas Guentheris Oettingeris pagrasino ES šalims, palaikančioms „Pietų Srauto“ projektą. Anot pareigūno, Europos Komisija negali taikstytis su tuo, kad kelios ES valstybės su Rusija pasirašė sutartis dėl dujotiekio statybos, nes jose pažeidžiamos bendros regione galiojančios nuostatos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.