Italai palaiko prieštaringai vertinamą Rusijos projektą

ES pirmininkaujanti Italija palaiko prieštaringai vertinamą Rusijos

Praeitą mėnesį „South Stream“ projekto darbai buvo sustabdyti Bulgarijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Praeitą mėnesį „South Stream“ projekto darbai buvo sustabdyti Bulgarijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2014, 4:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:23 AM

„Manome, kad „South Stream“ turėtų būti vykdomas, nes jis padidins dujų tiekimo Europai diversifikaciją“, - Italijos valstybės sekretorius ES reikalams Sandro Gozi sakė ketvirtadienį per spaudos konferenciją Briuselyje.

Jo komentaras atkartojo Italijos užsienio reikalų ministrės Federicos Mogherini pareiškimus. Pastaroji trečiadienį lankėsi Maskvoje ir susitiko su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Ji sakė, kad tas vamzdynas yra „labai svarbus mūsų šalies, taip pat visos Europos erdvės energetiniam saugumui”, tačiau pažymėjo, kad „South Stream“ projektas turi atitikti ES įstatymus.

F.Mogherini taip pat pakvietė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną į spalį Milane vyksiantį Azijos ir Europos lyderių susitikimą.

Praeitą mėnesį „South Stream“ projekto darbai buvo sustabdyti Bulgarijoje, kai Europos Komisija pareiškė, jog jis kertasi su Bendrijos energetikos ir viešųjų pirkimų įstatymais.

„South Stream“ atimtų iš Ukrainos pajamas už dujų tranzitą šalies teritoriją kertančiais vamzdynais. Per Ukrainą tiekiama apie 80 proc. dujų, kurias Europa importuoja iš Rusijos.

Tuo tarpu Ukrainos ambasadorius prie ES Konstantynas Jelisejevas, sakė, kad Bendrija taikytų „dvigubus standartus“, jeigu palaikytų „South Stream“ po to, kai praeitą mėnesį pasirašė strateginę asociacijos sutartį su Kijevu.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.