Kinija ir Venesuela pasirašė naftos ir mineralų tiekimo sutartį

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas Venesueloje pasirašė kelias sutartis dėl naftos bei mineralų tiekimo. Karakasui mainais į žaliavinę naftą ir kitą produkciją Pekinas pasirengęs suteikti 4 mlrd. JAV dolerių paskolą. Apie tai praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2014, 1:19 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:43 PM

Sutartys pasirašytos Xi Jinpingui lankantis keturiose Lotynų Amerikos šalyse. Kinijos vadovas jau susitarė su Argentinos ir Brazilijos lyderiais, kiek vėliau planuoja aplankyti ir Kubą.

Argentinoje Kinijos lyderis susitarė dėl 11 mlrd. JAV dolerių valiutų apsikeitimo sandorio - lėšų šiuo metu itin reikia šalies vadovei Cristinai Elisabet Fernandez de Kirchner.

Xi Jinpingas taip pat dalyvavo BRICS grupės šalių susitikime Brazilijoje steigiant Plėtros banką - alternatyvą Vakarų dominuojamam Pasaulio bankui.

Ekspertai pastebi, kad pastaruoju metu Kinijos ir Argentinos prekybos apimtys gerokai išaugo. Kinija laikoma antrąja pagal dydį Argentinos ir Kubos prekybos partnere, o Brazilijai nuo 2009 metų yra tapusi pagrindine užsienio mainų rinka. Be to, Kinija yra laikoma antrąja pagal dydį Venesuelos naftos rinka po Jungtinių Valstijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.