Eurokomisaras bėga nuo interesų konflikto

Naujasis ES komisaras energetikos ir klimato kaitos klausimais Miguelis Arias Canete pareiškė parduodąs turimas naftos įmonių akcijas. Taip pareigūnas siekia išvengti galimo bet kokio interesų konflikto. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2014, 10:02 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:46 PM

Praėjusią savaitę naujuoju komisaru Jeano-Claude'o Junckerio paskirtas ispanų diplomatas naująsias pareigas eiti pradės nuo lapkričio. Anksčiau M.A.Canete vadovavo Ispanijos žemės ūkio ministerijai ir buvo ne kartą kritikuotas dėl turimų energetikos įmonių akcijų.

„Nurodžiau parduoti savo akcijas energetikos sektoriuje iš karto po to, kai buvau nominuotas. Noriu išvengti bet kokio kylančio įtarimo, kad galiu susidurti su interesų konfliktu“, – nurodo M.A.Canete savo oficialiame pranešime. Jis teigia, kad turimų naftos įmonių „Petrolifera Ducar“ bei „Petrologis Canarias“ akcijų pardavimas turėtų būti baigtas jau iki šio ketvirtadienio.

Dar birželį M.A.Canete paskelbė, kad jo turimų abiejų įmonių vertybinių popierių kaina 2011 metais siekė 326 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.