Darbus SGD terminale po dešimtmečio perims dabartiniai studentai

Valstybės valdoma įmonė „Klaipėdos nafta“ rudenį surengė keturis susitikimus su Klaipėdos universiteto (KU) bei Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) studentais, kurie ateityje perims darbus suskystintų dujų terminale Klaipėdoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Oct 20, 2014, 3:24 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 9:01 AM

SGD laivą-saugyklą dešimčiai metų iš norvegų besinuomosianti Lietuva per šį laikotarpį turi paruošti vietinius specialistus, kurie gebės perimti laivo-saugyklos valdymą pasibaigus nuomos laikotarpiui. LAJM vykdomi mokymai laivo įgulai, o studentai turi aukščiausio lygio mokomąją bazę bei treniruoklius, leidžiančius realistiškomis sąlygomis įvesti laivus į uostą, teigiama „Klaipėdos naftos“ pranešime.

Informacija apie SGD terminalą visus metus sklido per įvairius Lietuvos miestus bei mokyklas. SGD laivo-saugyklos mažasis modelis apkeliavo muziejus, prekybos centrus ir kitas įstaigas. 5–6 klasių moksleiviai Klaipėdos apskrityje buvo supažindinami su projektu edukacinių užsiėmimų metu. Šiuo metu SGD laivo-saugyklos modelis grįžo į Klaipėdą ir vieši LAJM.

„Viliamės, jog informacija apie terminalą viena ar kita forma pasiekė didžiąją dalį Lietuvos gyventojų. Terminalui pradėjus veiklą ketiname ir toliau laikytis optimalios viešinimo politikos“, – pranešime cituojamas „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Likus savaitei iki „Independence“ atplaukimo visuomenė naujienas apie SGD terminalą gali sekti tiek televizijoje ar internete, tek ir kitais kanalais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.